Hande Fırat: imitasyon çanta kullanıyor

Hande Fırat: imitasyon çanta kullanıyor

Hürriyet yazarı Hande Fırat, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın tartışma konusu olan çantaları hakkında yazdı. Fırat Emine Erdoğan, orijinal markalar yerine 'imitasyon' çantalar kullandığını söyledi.

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransız mallarına boykut çağrısının ardından, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Emine Hanım'ın bir çantası var. Onu da saray bahçesinde yaksın" açıklamasıyla başlayan "çanta" tartışmasına ilişkin yazdı.

Fırat, Emine Erdoğan'ın çantalara para harcamadığını iddia ederek, "Özellikle sosyal medyada Emine Erdoğan'ın kullandığı aksesuvarlar gündem oldu. Kaynaklarımdan bu konuda edindiğim bilgiler, sıfır atık projesine öncülük eden Emine Erdoğan’ın bu hassasiyetini çanta başta olmak üzere aksesuvarlarında da sürdürdüğünü gösteriyor" diye yazdı.

"ORİJİNAL KULLANMAMAYA ÖZEN GÖSTERİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın çantalara büyük para vermediğini savunan Hande Fırat, "Orijinal marka çanta kullanmamaya özen gösteriyor. Yani iddia edildiği gibi büyük rakamlara çanta alınmıyor. Daha çok yerli malını tercih ediyor. Orijinalin yerine çakma yani imitasyonlarını alıyor.

Tercihi daha çok geri dönüşüme imkân veren maddelerden çanta ve aksesuvarlar." ifadelerini kullandı.

Fırat'ın bugün yayımlanan "Son Bayramı" başlıklı yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"FRANSIZ Charlie Hebdo dergisinin rezil karikatürü konusunda iktidar ve muhalefet tek ses birlikte tepki verdi. Fransız mallarını boykot konusunda ise tartışma Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşandı. Kılıçdaroğlu, “Emine Hanım’ın bir çantası var. Onu da sarayın bahçesinde yaksın” deyince Cumhurbaşkanı Erdoğan “Sende zerre kadar yürek varsa benimle ilgili konuş, eşimle ilgili konuşma. Yakılacak çantaları arıyorsan sizde çok” yanıtını verdi. Bu sözlerin ardından, özellikle sosyal medyada Emine Erdoğan’ın kullandığı aksesuvarlar gündem oldu. Kaynaklarımdan bu konuda edindiğim bilgiler, sıfır atık projesine öncülük eden Emine Erdoğan’ın bu hassasiyetini çanta başta olmak üzere aksesuvarlarında da sürdürdüğünü gösteriyor. Bana aktarılan bilgiler ise şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan çantalara asla büyük paralar vermiyor.

Orijinal marka çanta kullanmamaya özen gösteriyor. Yani iddia edildiği gibi büyük rakamlara çanta alınmıyor. Daha çok yerli malını tercih ediyor. Orijinalin yerine çakma yani imitasyonlarını alıyor.

Tercihi daha çok geri dönüşüme imkân veren maddelerden çanta ve aksesuvarlar."