Hande Fırat'tan seçim tarihiyle ilgili skandal gaf: "YSK yetkilileri ile..."
Gazeteci Hande Fırat'ın depremlerin ardından tartışılan seçim tarihiyle ilgili "YSK yetkilileriyle de anlaşıldı, daha doğrusu AKP'nin YSK'daki temsilcisiyle de görüşüldü." sözleri gündeme bomba gibi düştü.
Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programında seçim takvimine ilişkin kulis bilgilerini paylaştı.
"YSK YETKİLİLERİYLE DE ANLAŞILDI"
Fırat, kulis bilgilerini paylaşırken canlı yayında "YSK yetkilileriyle de anlaşıldı, daha doğrusu AKP'nin YSK'daki temsilcisiyle de görüşüldü." sözleri geleneksel ve sosyal medyada gündem oldu.
Hande Fırat sözlerinin devamında "Yüzde 99 oranında seçim 14 Mayıs'ta yapılacak" diyen Hande Fırat, "Bugün iki önemli toplantı yapıldı. Biri parti dışında bir merkezde, diğeri partide. Yani parti dışında bir merkez derken birçok teknik kişi bir araya geldi 'seçim hangi tarihte yapılmalı?' diye. Sonrasında da partide kurmaylar bir araya geldi. Bugünkü toplantıların neticesinde yüzde 99 oranında Mayıs'ta seçim yapılacak görünüyor" dedi.