Hanefi Avcı'dan Sezgin Baran Korkmaz açıklaması

Hanefi Avcı'dan Sezgin Baran Korkmaz açıklaması

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Sezgin Baran Korkmaz'a ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Sezgin Baran Korkmaz'a ilişkin açıklamalarda bulundu.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in yayınladığı videolarla gündeme gelen ve Habertürk eski sunucusu Veyis Ateş'in kendisinde 10 milyon euro istediği yönündeki iddialar ile tartışılmaya devam eden firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz geçtiğimiz günlerde Avusturya'da tutuklandı. 

Hem ABD'nin hem de Türkiye'nin iade talebinde bulunduğu Korkmaz'a ilişkin tartışmalar ise devam ediyor. 

''TÜRKİYE'Yİ RAHATSIZ EDECEK''

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, RS FM’de Ali Çağatay’la Seyir Hali programında Sezgin Baran Korkmaz'ın yakalanmasına ilişkin süreci değerlendirdi. 

Konuşulacak çoğu şeyin Türkiye'yi rahatsız edeceğini söyleyen Avcı, Korkmaz'ın Türkiye için Rıza Zarrab’a benzer bir durum oluşturabileceğini söyledi. 

Avcı, ''Zamanında Türk yargı sistemi harekete geçerek bu soruşturmaları yapsaydı ve insanların ifadelerini alsaydı bunlar çok önemli delil haline dönüşebilirdi. Kendi yapmadığı için bu sefer yabancı yargının soruşturmayı yönlendireceği hale dönüşüyor. Zarrab ile ilgili de birçok iddia vardı. Soruşturma açsaydı ve ifadesini alsaydı bu ifadeler delildi. Daha sonra alınacak farklı ifadeler bizi fazla sıkıntıya sokmayabilirdi. Şimdi Sezgin Baran Korkmaz’da da aynı şey meydana gelecek ve konuşulacak çoğu şey Türkiye’yi rahatsız edecek'' ifadelerini kullandı.