HDP binasına yapılan saldırıya ilişkin olay yeri inceleme raporu yayınlandı

HDP binasına yapılan saldırıya ilişkin olay yeri inceleme raporu yayınlandı

HDP İzmir İl Başkanlığı'na yapılan silahlı saldırıyla ilgili olay yeri inceleme raporu yayınlandı.

HDP İzmir İl Başkanlığı'na yapılan silahlı saldırıyla ilgili olay yeri inceleme raporu yayınlandı.

Olay yeri inceleme raporunda, Deniz Poyraz’ın 6 kurşunla öldürüldüğü belirtildi.

Raporda “Olay yeri ekibi talimat gereği gerekli işlemleri yaptı” denildi.

MA’dan Sevda Aydın ve Naci Kaya’nın haberine göre; saldırganın parti binasında Sebahat Tuncel’e ait fotoğrafa kurşun sıktığı tespit edilen raporda, kapısı kilitli olan il eş başkanların odasının da kurşunlandığı, odaların dağıtıldığı ve camların kırıldığına yer verildi.

Olay yerinin büyük, fazlaca karışık ve dağınık olması nedeniyle tespitlerin genel olarak yapıldığı belirtilen raporda, “Ayrıca emniyet müdürlüğü olay yeri inceleme ekibine olay yerinin görüntülü kayıt yapılması, krokinin alınması, olayla ilgisi olduğu düşünülen materyallerin tespit edilerek alınması, ceset üzerinde ve olay yerinde parmak izi, biyolojik inceleme için ölenin kıyafetleri de dahil olmak üzere materyal alınması ve çalışması yapılması talimatı verildi. Olay yeri ekibi talimat gereği gerekli işlemleri yaptı” denildi.

6 KURŞUN İLE ÖLDÜRÜLDÜ

Raporda, “Harici muayenede, kafada ostoksipitalde bir adet, sol diz çevresinde ve sol bacak üst kısımda toplam 4 adet, sağ bacak orta-alt kısmında 2 adet bazılarının etrafı ekimozlo ateşli silah yaraları ile kafada sağ temporo-oksipitalde yaklaşık 7-8 cm’lik kemiğe kadar inen, kenarları düzgün ve altındaki kemik dokuda kırk olan açık yara bulunduğu görüldü. Olay yeri şartlarında ve kanamalı olması nedeniyle özellikle saçlı deri içinde başka bulgu yara olup olmadığının otopsi işlemi sırasında daha ayrıntılı bakılması kanaatine varıldı” denildi.

AYRINTILI RAPORU ADLİ TIP KURUMU HAZIRLAYACAK

İzmir Adli Tıp Kurumu raporunda da ölümün ateşli silah sonucu gerçekleştiği ve laboratuvar tetkikleri sonucu ayrıntılı otopsi raporunun hazırlanacağı belirtildi.