HDP'li Çepni: "7 Haziran seçimlerinin öcünü almaya çalışan bir kapatma davasıdır bu"

HDP'li Çepni: "7 Haziran seçimlerinin öcünü almaya çalışan bir kapatma davasıdır bu"

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni'den, Anayasa Mahkemesi'nin, HDP'nin kapatılması istemiyle hazırlanan iddianameyi kabul etmesine tepki geldi.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni'den, Anayasa Mahkemesi'nin, HDP'nin kapatılması istemiyle hazırlanan iddianameyi kabul etmesine tepki geldi.

Çepni, "AKP ve MHP artık seçim derdine düştü. Sokakta iş, ekmek ve özgürlük isteyen halkın direnişi kırılamadığı için kumpas davaları gündeme geldi" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) HDP'nin kapatılmasına yönelik hazırlanan, 451 kişi hakkında siyasi yasak istenen iddianameyle ilgili kabul kararına, HDP'li Çepni'den tepki geldi."Anayasa Mahkemesi'nin iddianameyi kabul kararını reddediyoruz" diyen HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, şunları şöyledi:

"AKP ve MHP seçim derdine düştü. Sokakta iş, ekmek ve özgürlük isteyen halkın direnişi kırılamadı. Bu nedenle kapatma kumpas davaları gündeme geldi. Davanın açılmasının siyasi karar olduğunu herkes çok net biliyor. İlk iddianamede ortaya konan birçok gerekçenin uydurma ve zorlama olduğunu kendileri bile kabul etti. O iddianame geri çekildi, şimdi yenisi kurulmuş oldu."

"7 HAZİRAN'IN ÖCÜNÜ ALIYORLAR"

HDP'li Çepni, iddianamede HDP'nin kapatılmasına gerekçe olabilecek tek bir madde olmadığını öne sürerek şunları söyledi:

"Bütün suçlamalar milletvekillerinin, parti organlarının, MYK ve parti meclisi üyelerinin yürüttüğü siyasi çalışmalardır. Yöneltilen suçlamaların hepsi mecliste ve dışarıda yapılan konuşmalardır. Bir partinin siyasi konuşmalardan dolayı yargılandığına tanık oluyoruz. Tayyip Erdoğan, 2015 7 Haziran'ı unutmayın, diyor. Aslında 7 Haziran seçimlerinin öcünü almaya çalışan bir kapatma davasıdır bu. Bu başından sonuna siyasi bir kumpas davasıdır. Kobani Davası da sürüyor. Esasen İŞİD'in yaptığı katliamların hesabı HDP'den sorulmaya çalışılıyor. Kobani 6-7-8 Ekim direnişinde hayatını kaybedenlerin büyük çoğunluğu HDP üyeleriydi. Biz HDP olarak bu katliamların sorumlularının ortaya çıkarılması için defalarca araştırma önergeleri verdik, hepsi reddedildi."

"HDP SEÇİMDE BELİRLEYİCİ OLACAK"

Erken seçim istemine ilişkin konuşan Murat Çepni şunları söyledi:

"Kapatma davaları kendilerini kurtarma telaşıdır. İktidarın bütün pislikleri, en son Sedat Peker'in açıklamaları bir kez daha ortaya çıktı. 7-8 maaş alan bürokratlar, kokain ticareti yapan siyasiler. İktidar, böyle bir dönemde HDP'yi imha etmekle uğraşıyor. Bu iktidarın rant ittifakını, saadet zincirini korumak için yapmayacağı, yakmayacağı hiçbir şey yok. Bu mafya, çete, tarikat ve siyaset ilişkileri ülkenin üzerine karabasan gibi çökmüştür. Bu ülkenin talan düzenine hayır diyen herkes iktidar tarafından ölümle tehdit edilmektedir. Şu koşullarda bir seçimden bahsedilemez. Elbette seçim önümüze geldiğinde HDP belirleyici parti olarak rolünü oynayacaktır. Bu rejimin kendi koltuğunu korumak için yapmayacağı bir şey yok. Çok suçları var. Bisikletin pedalını sürekli çevirerek bundan kurtulabilirler. Bunlar büyük suçlarını telafi edemezler. Ancak bu rejimi daha güçlü bir şekilde koruyarak ayakta kalabilirler. Tayyip Erdoğan yerli ve milli olmayanların ülkeyi yönetme hakkı yoktur diyor. Bizden olmayan kazansa da yönetemez demektir bu."