HDP’li Öcalan hakkında soruşturma başlatıldı

HDP’li Öcalan hakkında soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP’li Öcalan hakkında soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan’ın sarf ettiği sözler nedeniyle harekete geçti. Öcalan hakkında, bir televizyon programında söylediği sözler nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu, HDP’li Öcalan'ın, “Türkiye'nin ömrü uzun değil” sözleri nedeniyle resen soruşturma başlattı. Soruşturma, Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesi kapsamında Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama suçundan yürütülüyor.

SKANDAL SÖZLERE İMZA ATMIŞTI

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın yeğeni Ömer Öcalan, daha önce de skandal açıklamalara imza atmış, “Kürtlerin yaşadığı en büyük kent İstanbul'dur. İstanbul da bizim için 'Kürdistan'dır.” demişti.