HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'ndan çok konuşulacak Sinan Ateş yazısı

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'ndan çok konuşulacak Sinan Ateş yazısı

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ankara'da öldürülen Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

HDP'li Gergerlioğlu'nun Sinan Ateş ile ilgili yazısında, Ateş'in ölümüne ilişkin konuşanlar ve sessiz kalanlara yer verildi.

"ÜLKÜCÜLER SORUYOR; KATİL YA DA KATİLLER NEDEN YAKALANMIYOR?"

Gergerlioğlu'nun "Ankara’da başından vurularak öldürülen Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş için MHP lideri Bahçeli taziye yayınlamadı. Ülkücü camiaya göre katil içeriden biri. Ama kim ya da kimler, henüz bilinmiyor. Ve eski Ülkücüler soruyor; Katil ya da katiller neden yakalanmıyor?" diye başladığı yazısı şöyle:

"ZEKİ MÜREN'İN VEFATINDAN SONRA KENTTEKİ EN KALABALIK CENAZE MERASİMİ"

"Ankara’nın ortasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş, Bursa’da düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Tören, ünlü sanatçı Zeki Müren’in 1996 yılındaki vefatından sonra kentteki en kalabalık cenaze merasimi olarak kayıtlara geçti."

BURSASPOR VE TEKSAS TARAFTAR GRUBU CENAZEDEYDİ

"Ateş’in cenazesi sabah saatlerinde Bursa’ya getirildi. Başaran Mahallesi’ndeki baba evinde helâllik alınırken, eşi ile iki kızı Bengisu ve Banuçiçek’in feryatları arasında Ateş’in cansız bedeni Ulucami’ye götürüldü. Koyu bir Bursaspor taraftarı olan Ateş’in tabutunun üstünde Türk bayrağı ile birlikte Teksas taraftar grubunun atkıları vardı."

 

"DİŞE DİŞ, KANA KAN; İNTİKAM, İNTİKAM"

"Cinayeti kınamayan, açıklama yapmayan ve Sinan Ateş’e dair bir taziye mesajı yayınlamayan MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yeni yıl kutlaması paylaşımı yaptığı saatlerdeki cenaze töreni siyasi bir protesto gösterisine dönüştü.  Ulucami’den Emir Sultan Kabristanı’na yürüyen kalabalığın, “Dişe diş, kana kan; intikam, intikam!”, “Bozkurtlar burada, çakallar nerede?” sloganları dikkati çekti."

"TÜRKGÜN, OLAYI 'ADİ BİR CİNAYET' OLARAK BİLE GÖRMEDİ"

"MHP, Ülkü Ocakları yetkilileri sessiz kalırken Ülkücülerin yayın organı Türkgün, olayı “adi bir cinayet” olarak bile görmedi. Manşeti ise manidardı: “Herkes hak ettiği maaşı alacak…” Konu, EYT’ler olsa da, suskunluğun da, atılan başlıkların da bir ‘ederi’ vardı. Mevkutenin kamu kaynaklarından en fazla reklam verilen yayınlardan olması boşuna değildi."

"ESAS SÜRPRİZ, BAHÇELİ'YE YAKINLIĞI İLE BİLİNEN ERDEM KARAKOÇ'TAN GELDİ"

"Cenazeye eski Ülkü Ocakları başkanlarından Azmi Karamahmutoğlu iştirak ettiğini duyururken, esas sürpriz hâlâ MHP’nin içinde olan, Devlet Bahçeli’ye yakınlığı ile bilinen eski başkan Erdem Karakoç’tan geldi. Cenazeye bastonuyla gelen ve ayakta durmakta zorlanan Ateş’in babası Musa Ateş’e sarılan Karakoç’un ağladığı görüldü. Baba Ateş ise, “Başınız sağolsun” diyerek onu teselli etti."

 

"İŞ, OCAKTAN BİLİNYOR"

"Bu olaydan önce Sinan Ateş’in yakın çevresine internet üzerinden yaptığı bir sanal toplantıda “yakın çevresine saldırı olacağını söylediği saldırı yapılırsa karşılık verilmesi talimatını verdiği” iddiaları vardı. Bu olay geniş tepkiye neden oldu. Şimdi Sinan Ateş öldürüldü. İş ocaktan biliniyor."

"SİNAN ATEŞ'İ SEVMİYORUM AMA BU KABUL EDİLEMEZ"

"Bunun sebebi benim de adımın bazılarında geçtiği olaylar. Bunları da biraz bu sebepten dolayı yazıyorum. Bugün öğleden sonra yoğun bir telefon trafiği yaşadım. Bazıları bu olayla alakam olup olmadığını sorma cüreti dahi gösterdi. Evet Sinan Ateş’i sevmiyorum ama bu kabul edilemez.

Bunlar herkesin bildiği konuştuğu yazmadığı olaylar. Kurumlar şahısların üzerindedir. İnşallah bu olayın arkasından herkesin aklına geldiği gibi Ülkü Ocakları çıkmaz. Bu vebal herkesin üzerindedir. Suçlular hemen yakalanır. Adalet yerini bulur. Sevmesem de Allah rahmet eylesin."

"ALTILI MASA LİDERLERİNİN SORMASI GEREKECEK"

"Son bir soru: Milli Yol Partisi lideri Remzi Çayır’ın söylediği gibi “Katil veya katiller bir saat içinde bulunma” imkânı varsa niye bulunmuyor?

Bunu, suikastten bir gün önce kendisi için 75 yaş pastası kesen Erdoğan’a Devlet Bahçeli soramıyorsa; 26 Aralık’ta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu makamında ziyaret eden  MHP Milletvekili ve eski Ülkü Ocakları Başkanı olan Olcay Kılavuz sorabilir.

Aksi halde gündüz gözüyle işlenen bu cinayetin hesabını da Sinan Ateş’in bir zamanlar haddini aşarak eleştirdiği, onun ise olayı kınayarak “Her cinayet gibi bir yaşam hakkı ihlalidir ve lanetliyorum. Allah rahmet eylesin.” dediği HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu ve her biri başsağlığı mesajları paylaşan Altılı Masa liderlerinin sorması gerekecek."