HDP'nin ittifak ortağından adaylık çıkışı

HDP'nin ittifak ortağından adaylık çıkışı

HDP'nin kendi adayını çıkaracağına ilişkin açıklamasından sonra Emek ve Özgürlük İttifakı'nın ortaklarından TİP'ten de adaylık açıklaması geldi.

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın Kars'ta yaptığı "kendi adayımızı çıkaracağız" sözlerine dair şu ifadeleri kullandı:

"ORTAK ADAY SEÇENEĞİNE YAKIN OLDUĞUMUZU İLAN EDİYORUZ"

"Birinci olarak, tek adam rejimine son vereceğiz. İkinci cumhur ittifakı parlamentoda azınlığa düşecek. Cumhur İttifakı toplumda azınlık parlamentoda çoğunluk. Aday meselesine gelince çok uzun zamandır söylediğimiz şeyin arkasındayız. Pervin Buldan’ın Kars’ta açıkladığı şeyle ittifakın bildirisi arasında çelişki görmüyoruz. Bildiride 'Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi adayımızı belirleme sürecinde ilkelerimizle uygun, mutabakat ile belirlenmiş ortak aday seçeneğine daha yakın olduğumuzu ilan ediyoruz' denmişti. Biz de cumhurbaşkanlığı seçiminde şu ana ki kadar ki mutabakatımız ‘ortak aday’ seçeneğine daha yakın olduğumuzu ilan ediyoruz. 15 Ocak’ta yapılacak mitingden 10 gün sonra 15 gün sonra netleşecek"