Hemşireye "ben salağım" yazdıran başhekime soruşturma

Hemşireye "ben salağım" yazdıran başhekime soruşturma

Antalya Kumluca Devlet Hastanesi'nde bir hemşireye 500 kere “Ben salağım servisimden başka servise gittim” diye yazdıran Başhekim Ayşegül Alkan'a soruşturma açıldı.

Antalya Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Ayşegül Alkan’ın bir hemşireye 500 kere “Ben salağım servisimden başka servise gittim” diye yazma cezası vermesine sağlık örgütleri tepki gösterdi. Antalya Tabip Odası Genel Sekreteri Başhekim Ayşegül Alkan hakkında soruşturma açtıklarını belirterek, “Bir personel görevini yerine getirmezse ne tür ceza alacağı yönetmeliklerde bellidir. Bunun dışındaki cezalar meslek etiğine uymaz” dedi.

Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Ayşegül Alkan, ağlık Müdürlüğü yetkililerine hastaneyi gezdirirken başka bir hastaya yardıma giden nöbetçi hemşirenin yerinde olmadığını fark etti. Alkan, bunun üzerine nöbetçi hemşireye A4 kağıdına 500 kere “Ben salağım servisimden başka servise gittim” diye yazma cezası verdi. Sağlık emekçisinin, istenileni yaptığı ancak Başhekim'in talimatıyla evrakların kayıttan geçiremediği iddia edildi.

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü hastaneden konu hakkında bilgi isterken, Başhekim Alkan’a sağlık örgütlerinden tepki geldi.

‘ZİNCİRİN PARÇASI DAĞILIRSA EKİP ÇÖKER’

Türk Hemşireler Derneği Antalya Şube Başkanı Şükran Çiloğlu Ünal, hemşirenin bir başka hastanın bakımını yapmak için görev yerini terk etmek zorunda kaldığına dikkat çekerek, Başhekim Alkan’ın yaptığı davranışın ‘hemşirelik mesleğinin onurunu zedelediğini’ söyledi. Sağlık emekçilerinin ekip zinciri içinde çalıştığını vurgulayan Ünal, “Bu ekibin bir zinciri parçalandığında ekibin tümünün çökeceğini tüm ekip arkadaşlarının bilmesi gerekiyor” dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi Özgü Erdal sağlık emekçilerinin artan iş yükü nedeniyle sürekli mobbinge kaldığını belirterek, “İş yükümüzün, stresimizin arttığı, hastanede kalış süremizin uzadığı, kendi ve ailemizin sağlığından endişe duyduğumuz bu süreçte bir de yönetici mobbingine maruz kalmaktayız. Sağlık çalışanların haklarını alkışlayarak değil böyle onur kırıcı davranışlarda arkasında durarak vermeliyiz” diye konuştu.

‘MESLEK ETİĞİNE UYMAMAKTAN SORUŞTURMA’

Antalya Tabip Odası Genel Sekreteri Gülsün Gülay Yılmaz, Başhekim Ayşegül Alkan hakkında soruşturma açtıklarını duyurarak, şunları söyledi:

“Bu tür insan haysiyetine uymayan cezalar olmamalı. Zaten pandemi koşullarında zor şartlarda çalışan sağlık çalışanlarının özellikle bu dönemde üzerindeki yükü arttırmamak gerek. Bir personel görevini yerine getirmezse ne tür ceza alacağı yönetmeliklerde bellidir. Bunun dışındaki cezalar meslek etiğine uymaz. Hekim olması nedeniyle başhekim hakkında meslek etiğine uymayan davranış ve insanlık onurunu gözetmemesi nedeniyle soruşturma açtık.” 

24cd4cf5-fbd9-4965-987d-0c1d6a0143c9.jpg