Hukukçular, Erdoğan ve hükümet yetkilileri için harekete geçti! Tek tek suç duyurusunda bulundular

Hukukçular, Erdoğan ve hükümet yetkilileri için harekete geçti! Tek tek suç duyurusunda bulundular

Halkçı Hukukçular grubunun çağrısıyla bir araya gelen 61 avukat, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bakanlar başta olmak üzere çok sayıda isim için suç duyurusunda bulundu.

Halkçı Hukukçular grubunun çağrısıyla bir araya gelen 61 avukat, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bakanlar, depremin yaşandığı illerin valileri ve belediye başkanları, GSM operatörleri, müteahhitler ile yapı denetim bürolarının sorumluları hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

"OLASI KASTLA BİRDEN FAZLA İNSANIN ÖLDÜRÜLMESİNE VE YARALANMASINA NEDEN OLMA"

Avukatların dilekçesinde, “olası kastla birden fazla insanın öldürülmesine ve yaralanmasına neden olma”, “bilinçli taksirle öldürme”, “denetim görevinin ihmali, “görevi kötüye kullanma”, “tehdit”, “hakaret”, “haberleşmenin engellenmesi”, “yardım veya bildirim yükümlüğünün yerine getirilmemesi”, “ihaleye fesat karıştırma”, “edimin ifasına fesat karıştırma” ve “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçlamaları yer aldı.

ekran-goruntusu-2023-02-21-171139.png