İBB o hesaplar için harekete geçti! Seçim öncesi AKP'ye sattılar...

İBB o hesaplar için harekete geçti! Seçim öncesi AKP'ye sattılar...

X’te “İBB Haber”, “İstanbul Haber”, "Büyükşehir Çalışıyor" isimli hesapların AKP’nin İBB adayı Murat Kurum ile anlaştığı iddia edildi.

Sosyal medyada “İBB Haber”, “İstanbul Haber”, "Büyükşehir Çalışıyor" hesaplarını yönettiği ifade edilen Ümit Kaya’nın, AKP’nin İstanbul adayı Murat Kurum ile anlaştığı öne sürüldü.

İBB Başkanı ve CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu aleyhine paylaşımlar yapılmasının ardından Kaya’nın Medya AŞ'deki iş akdinin feshedildiği ve hakkında suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

İMAMOĞLU'NU DESTEKLERKEN BİR ANDA KARŞI TARAFA GEÇTİLER

İmamoğlu yönetimine yönelik destek paylaşımları ile bilinen hesaplar, dün itibarıyla İmamoğlu karşıtı mesajlar yayımlamaya başladı.

MURAT KURUM İLE ANLAŞMA İDDİASI

Sosyal medya kullanıcıları bu hesapları yöneten Ümit Kaya'nın Cumhur İttifakı’nın İstanbul adayı AKP’li Murat Kurum'un ekibiyle "yüksek bir meblağ" karşılığı anlaştığı iddia edildi.

İBB HABER'DEN AÇIKLAMA GELDİ

İddialar sonrası İBB Haber tarafından yapılan açıklamada “Sayın Ekrem İmamoğlu bundan sonra bizim için İBB adaylarından sadece biridir. Anlamı ve manası bu kadardır” denildi.

"EV VERİLMEDİĞİ İÇİN SAF DEĞİŞTİRDİ"

Cumhuriyet'e konuşan kaynaklar, hesabın yöneticisi Medya AŞ çalışanı Ümit Kaya'nın bir süre önce ev istediğini ve ev verilmediği için böyle bir şey yapmış olabileceği iddia edildi. Ümit Kaya'nın Medya AŞ tarafından iş akdinin fesh edildiği öğrenildi.

İŞ AKDİ FESHEDİLDİ

İş akdinin feshinde, şu ifadelere yer verildi;

"Tarafınızca yönetildiği tespit edilen “İBB HABER” adlı “ibbhabercomtr” kullanıcı isimli hesap ile X sosyal medya platformundan (eski adı ile Twitter) 20.02.2024 tarihi itibariyle İBB yönetimi ile ilgili asılsız isnatlar içerir paylaşımlar yapıldığı tespit edilmiştir. Söz konusu hesabın tarafınızca yönetildiği sosyal medya hesabındaki birçok paylaşımınız ve birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından yapılan paylaşımlar ile sübuta ermiştir."

Öte yandan satıldığı iddia edilen hesaptaki video paylaşımına konu olan İETT ve Medya AŞ tarafından Kaya hakkında suç duyurusunda bulundu.