İktidar, milli iradeyi hedef almaya devam ediyor! Erdoğan'ın Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan seçmene 'darbeci' iması

İktidar, milli iradeyi hedef almaya devam ediyor! Erdoğan'ın Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan seçmene 'darbeci' iması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ardından bu kez de Erdoğan'ın Başdanışmanı seçmene "darbeci" imasında bulundu. Uçum, "2023 seçimlerinde iktidar değişikliği Türkiye'nin tam bağımsızlığına darbe olur" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum Habertürk TV'de canlı yayın konuğuydu.

14 Mayıs seçimlerine ilişkin "darbe" açıklamasını yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Benim milletim Kandil’den aldığı destekle cumhurbaşkanı olana bu ülkeyi teslim etmez” sözlerinin ardından şimdi de Uçum'dan seçmenin iradesini hedef alan bir açıklama geldi.

"İKTİDAR DEĞİŞİKLİĞİ TÜRKİYE'NİN TAM BAĞIMSIZLIĞINA DARBE OLUR"

Mehmet Uçum, iktidar değişirse bunun bir darbe olacağını iddia ederek şu ifadeleri kullandı:

"2023 seçimlerinde iktidar değişikliği Türkiye'nin tam bağımsızlığına darbe olur. Bu başarılabilir mi ayrı konu. Temel devlet doktrinlerinin korunacağına ilişkin güven veren bir yaklaşımları yok. Ekonomik krizlerle mücadele konusunda şimdiye kadar uygulanan modellerden farklı. Türkiye ulusal demokrasi programını hayata geçirdi, milli ekonomi programını hayata geçiriyor. Krizlerle mücadelede büyüme stratejisine dayalı program"

KENDİSİNİ SAVUNDU

Uçum daha sonra yaptığı açıklamada kendisini şu sözlerle savundu:

"Siyasal sistemin işleyişinde seçmen iradesini belirleyici kabul eden, demokratik meşruiyetin esasını seçmen iradesinde gören, tez siyaseti yerine talep siyasetine üstünlük tanıyan, her türlü seçkinci siyaset anlayışını mahkum eden bir dünya görüşüne sahip olanlar hakkında “seçmeni darbecilikle suçluyorlar” diye çığırtkanlık yapmak işe yaramaz, inandırıcı olmaz, hakikate uymaz. Bu ülkede kimlerin darbeci olduğu, kimlerin seçmeni özne değil nesne gördüğü, kimlerin kendi halkına yabancı olduğu, kimlerin batı güç odaklarından ve küresel emperyalizmden medet umduğu ayan beyan ortadadır. Gerçekleşmesi pek muhtemel olmayan bir seçim sonucunun ne tür etkiler doğurabileceğine ilişkin bir değerlendirmeyi, demagoji yaparak ideolojik bir saldırganlığa dönüştürme çabası beyhudedir. Çarpıtma siyasetiyle, yalan siyasetiyle, asılsız isnat siyasetiyle hiç bir yere varamazsınız, bunu yakın zamanda bir kez daha anlayacaksınız."