İlber Ortaylı'dan mülteci açıklaması... Türk vatandaşlığının satılması ve Zafer Partisi'ne dikkat çekti

İlber Ortaylı'dan mülteci açıklaması... Türk vatandaşlığının satılması ve Zafer Partisi'ne dikkat çekti

Prof. Dr. İlber Ortaylı A Haber'de yayınlanan programın ardından tartışma yaratan mülteci kriziyle ilgili açıklamaları hakkında konuştu.

İlber Ortaylı, kendisine yönelik 'Halk TV'de ayrı A Haber'de ayrı konuşuyor' suçlamalarına KAFA TV'de yanıt verdi. İlber Ortaylı yapılanı "konuşmanın tamamının bağlamından koparılması, şeytanlık ve cımbızla laf alma kasabalığı" olarak değerlendirdi ve söylediklerinin hepsinin dinlenmesi gerektiğini vurguladı.

İlber Ortaylı dikkat çeken şu konulara değindi:

"VATANDAŞLIK SATILIYOR BU BİR REZALET"

"Vatandaşlık satılıyor bu büyük bir rezalet. Türk vatandaşı olmak için bu tarihin çilesini çekmek lazım. Böyle 500 bin dolara, 400 bin dolara, 250 bin dolara vatandaşlık satılmaz. Ayrıca ev de satılmaz. Türkiye, yabancılara mesken satacak konumda değil. Böyle bir beynelmilel kanun yok, böyle bir zorunluluk yok"

"KASABA ADEDİ KARDEŞİM"

"Halk TV ve A Haber'de birbrine zıt şeyler çıakrıyorlar. Hayır, cımbızla çıkarıyorlar. Bu eski adettir bizde, kasaba adedi kardeşim. Bu kasaba fetvasıyla trolcülük yapılmaz."

"MİKTARI ARTAN PARTİ ZAFER PARTİSİ"

Ümit Özdağ ve Zafer Partisi'nin son dönemdeki parlayışına da dikkat çeken İlber Ortaylı, "Bir partinin başkanı da söylemeye başladı. Öbürü zaten söylüyor. Artan oy oranını gördünüz. Demek bir problem var ki artıyor. Miktarı artan parti hangisi? Zafer Partisi. Demek bir problem var ki artıyor. Niye söyledikleri rey miktarını artıyor? Bir problem var. O zaman düşünün bunu." dedi.