İmamoğlu, Erdoğan'ı çaya davet etti, Erdoğan gitmedi: "15 Temmuz da olsa birileri için Cumhur İttifakı günü"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çaya davet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB Başkanı İmamoğlu’nun çay davetine gelmedi.

Saraçhane’de düzenlenen etkinliğe gelen Erdoğan’ı İBB’nin Saraçhane’deki başkanlık binasında bekleyen İmamoğlu “Belediye en fazla saldırıya uğramış noktalardan biri, şehitlerimiz var, gazilerimiz var. Buraya gelmesini arzu ederdim. Ama kendi takdirleri böyleymiş, saygı duyuyoruz” dedi.

"İNSANLAR SOKAĞA TAŞMADI"

Mitinge gelenlerin yiyecek ve içecek ihtiyacını karşılamak üzere İBB'nin kurduğu mobil büfeler hakkında bilgi aldı. 4 yere büfe kurulduğu bilgisini alan İmamoğlu “Anladığım kadarıyla sadece parkın içinde insanlar var, sokağa taşmadı” dedi.

"ÖNÜMÜZE KADAR KALABALIK GELİR SANDIM"

İBB binası önünde kurulan mobil büfeden yararlanan vatandaşları gören İmamoğlu “Millet burayı bilmez diyeceğim ama gelmişler iyi. En azından vatandaşımızı ağırlamış olduk büyükşehir belediyesinin bahçesinde” dedi. İmamoğlu “Ben Saraçhane deyince önümüze kadar kalabalık gelir sandım” ifadelerini kullandı. İmamoğlu “Biz bekleyelim söz verdiğimiz gibi… Cumhurbaşkanımızı ağırlamaktan keyif duyarız” diyerek makamına geçti ve miting boyunca Cumhurbaşkanı'nı bekledi.

Mitingin bitmesinin ardından 20.00 sıralarında makamından ayrılan İmamoğlu basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"BİRİLERİ İÇİN CUMHUR İTTİFAKI GÜNÜ"

Cumhurbaşkanı'nın konuşmasındaki “İstanbul'daki selde neredeydiler” sorusunun hatırlatılması üzerine İmamoğlu “Açıkçası bugünkü konuşma farklı bir dille olmalıydı. Bugün milli birlik günü. Ama anladık ki hâlâ bu kürsüler 15 Temmuz da olsa birileri için Cumhur İttifakı günü. Öyle olmaz. Benim ilgilendiğim tarafı bu. Eleştiriler olacaktır. Ne diyelim, umarım bu dil düzelir”  karşılığını verdi.