İmamoğlu'ndan 'seçim' mesajı: Bir şey eksik

İmamoğlu'ndan 'seçim' mesajı: Bir şey eksik

İzmir'in Çeşme ilçesinde bu yıl 11'incisi düzenlenen Alaçatı Ot Festivali'nin finali renkli görüntülere sahne oldu.

İzmir'in Çeşme ilçesinde bu yıl 11'incisi düzenlenen Alaçatı Ot Festivali'nin finali renkli görüntülere sahne oldu. Binlerce kişinin katıldığı festivalin son gününde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, kürsüye çıkıp birlikte poz verdi.

Burada konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

“Bugün çok kıymetli bir festivaldeyiz; Ot Festivali. İlk defa gelebildim. Bu güzel toprakların bereketini, tadını, lezzetini, üretimin gücünü, kadının gücünü hissettim. Harikasınız. Emeğinize sağlık. Bu cennet vatanın her köşesi bereketlidir, insanı güzeldir. Neyi eksik? Bir şeyi eksik. Onu siz iyi biliyorsunuz. Biz de sorumluluğumuzun farkındayız. Kıymetli, yürekli arkadaşım Tunç Soyer’in ifade ettiği gibi, gerçekten çok çalışıyoruz. Hiç hata yapmadan, eksik bırakmadan, sizleri dinleyerek, iş üreterek ülkemizin geleceğine şehirlerimizden en faydalı süreci yürütmeye çalışıyoruz. Bundan kuşkunuz olmasın.

Bize saldıracaklar, yoktan yere dedikodu üretecekler. Hiçbiri bize yapışmıyor. Eksiğimiz olabilir. Hatamız da olabilir. Yanlış da yapabiliriz. Çıkar özür dileriz. Yalan, dolan, talanla toplumumuzu kandırmayız. Ahlaklı siyaset için ant içtik. Ülkemiz adına büyük bir sınavın eşiğindeyiz. 2023 geliyor. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında hepimizin, bize emanet olan bu cennet vatana borcu var. Bu memleketin çocukları ve gençleri cıvıl cıvıllar. Hep beraber onlara güzel geleceği hazırlamakla yükümlüyüz."

"ÇOK GÜZEL BİR BAHAR BİZİ BEKLİYOR"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, baharın gelişinin ülkeye de umut getirdiğini belirterek, “Toplumlar da bazen kış, kara kış yaşıyor ama arkasından güneşler açıyor ve baharlar geliyor. Emin olun, çok güzel bir bahar bizi bekliyor” dedi.

Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’nin son gün etkinliklerine, ev sahibi Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, CHP Parti Meclisi üyeleri Devrim Barış Çelik ve Semra Dinçer, parti temsilcileri, şehir içinden ve dışından çok sayıda belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve yurttaşlar katıldı. Üreticilerin bulunduğu stantları gezip sohbet eden başkanlar İmamoğlu, Soyer ve Oran, coşkulu kalabalığın büyük ilgisiyle karşılaştı.

Başkan Soyer, “Nasıl özlemişiz. Güneşin altında kucaklaşmayı, güler yüzle buluşmayı nasıl özlemişiz. İyi ki geldiniz. Hepinizi sevgi ve saygıyla kucaklıyorum. Başta Ekrem Oran başkanımız, meclis üyelerimiz, muhtarlarımız, bütün belediye çalışanlarının eline, emeğine sağlık. Çok güzel, büyük, dev bir organizasyon; alınlarının akıyla götürüyorlar. Helal olsun onlara. Türkiye’nin her yerinden gelmiş misafirlerle buluştuk. Doğada nasıl mevsimler var. İşte kıştan çıkıyor bahara giriyoruz, güneş tepemizde. İnanın, toplumlarda da mevsimler var. Toplumlar da bazen kış, kara kış yaşıyor ama arkasından güneşler açıyor ve baharlar geliyor. Emin olun, çok güzel bir bahar bizi bekliyor. Ve o baharı hep beraber kuracağız. Bu topraklarda güler yüzle, güle oynaya beraber yaşayacağız; göreceksiniz. Çok az kaldı, çok. Kimse enseyi karartmasın. O güzel memleket bizi bekliyor” dedi.