İmamoğlu'ndan sert sözler: Devletin sana verdiği görevi yap kabadayılık sana yakışmıyor!

İmamoğlu'ndan sert sözler: Devletin sana verdiği görevi yap kabadayılık sana yakışmıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun balık restoranındaki mobese görüntülerinin basına servis edilmesiyle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. İmamoğlu katıldığı programda açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, katıldığı programda görüntülerin servis edilmesine tepki göstererek şunları söyledi:

“Benim nazarımda restoranında yemekmiş falan bunların kıymeti yok ama bu benim memleketimin, ailemin, şahsımın güvenliği meselesi. İyiliğin zamanıymış, gırgır yapacak zaman değil. 55 gün önce 557 terörist dedin ben valiliğe dilekçe yazdım yollayın ki gereğini yapayım diye. Her lafın altı boş çıkıyor. Ben o görüntülerin servis edildiği akşam İstanbul Valisi’ni de aradım. Kendi şahsi başvurumu yaptım savcılığa. İstanbul Başsavcılığı’nı da göreve davet ediyorum. Valiye mesaj attım yetinmedim ertesi gün bir daha attım. Tartışmaların hepsi çöp. Benim devletimin kamerası magazin ortamında bu kullanılsın diye yetiştirilmiş, magazinin içine katılmış.

“BİZİMLE BİR ARAYA GELMEYE KORKUYORLAR”
Peki Sayın Bakan sen mobese görüntüsü için mi İstanbul’a geldin? İngiliz Büyükelçisi falan da var bu nasıl bir ayıp? Bu nasıl bir İmamoğlu korkusu? Bizimle bir araya gelmeye çekiniyorlar. Telefonumuza bile dönemezler. İstanbul’un lehine bir şey yaptıklarında fırça yiyorlar herhalde. Öyle düşünüyorum. Bu nasıl bir İstanbul sevdası? Soruyorum yani. Bu kişi bulunacak, namus borcudur. Kabadayılık saygın bir kavramdır, o da sana yakışmıyor, devletin sana verdiği görevi yap. İtibarsız bir süreç yürütiyor. 86 bin çalışanıma teşekkür ediyorum herkes çalıştı. 55 Gün önce 557 terörist var diye bas bas bağırdın. Günün sonunda 3 tane gassala 5 tane mezar kazıcıya düştün. Ben de buradan mesaj yolluyorum sayın Cumhurbaşkanımıza bütün sorumluluların bulunmasını istiyorum. Sonuna kadar takipçisi olacağım.”

“CUMHURBAŞKANI İBB BAŞKANIYKEN AKOM YOKTU”
İmamoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kar kış kıyamet olacak Tayyip Erdoğan gidip yatacak? Yok öyle bir şey. Biz karargahımızı kurar, AKOM’dan izlerdik” ifadelerine, “Sayın Cumhurbaşkanı İBB Başkanıyken AKOm yoktu. Kulakları çınlasın Sayın Gürtuna döneminde AKOM kuruldu. Dolayısıyla AKOM’un olmadığını hatırlatayım, yanlış bir ifade var orada.” şeklinde cevap verdi.

NE OLMUŞTU?
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kar yağışının yoğunlaştığı 24 Ocak’ta, İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott ile bir restoranda yemek yemesi tartışma konusu olmuştu.  İmamoğlu’nun restorana gidişiyle ilgili mobese görüntüleri paylaşılmasına “Bu, sürecin parçası yapılarak servis ediliyor, birileri bunu kullanıyor. Bu çok önemli bir meseledir. Bunun talimatını kim verdiyse, kim müsaade ettiyse, önemini bir insan şu an gözlerimin içine bakarak anlayabilir. Mevcut konunun önüne geçmesin diye bu kadar konuşuyorum. Ama hukuki olarak takipçisi olacağımı, mücadelemin devam edeceğini söyleyeyim” ifadelerini kullanmıştı.