İOKBS başvurusu ne zaman? Bursluluk sınavı ne zaman?

İOKBS başvurusu ne zaman? Bursluluk sınavı ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan ve öğrencilerin gireceği bursluluk sınavı 25 Nisan’da düzenlenecek. Başvuruları 8 Şubat'ta başlayacak olan İOKBS sınavı ile başarılı öğrenciler burs almaya hak kazanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı başvuruları için kısa bir süre kaldı. İOKBS başvuruları 2021 yılında şubat ayında alınacak.

BURSLULUK SINAVI BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafında belirlenen sınav başvuruları, 8-26 Şubat’ta alınacak.

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik düzenlenen sınav, 25 Nisan saat 10.00’da yapılacak. Başvuru şartlarını taşıyan öğrencilerin müracaatı, okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacak.

BURSLULUK SINAVI NEDİR?

Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Türkiye’de her yıl düzenlenen bir bursluluk sınavıdır. Sınavı kazanan adaylar eğer şartları tutuyorsa burs ya da yatılı eğitim almaya hak kazanır.

Her yıl 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerinin girdiği sınavda, açıklanan kontenjan kadar öğrencilere burs imkanı sağlanmaktadır. Bu yıl 60 bin öğrenciye burs imkanı sağlanması kararlaştırılmıştır.

Bursu alabilmenin temel şartı yıllık kişi başına düşen gelirin belirtilen miktarın altında olmasıdır. Yani durumu iyi olan kişilere burs verilmemektedir. Ancak öğretmen ve gazi çocukları için bu durum geçerli değildir.

Devlet parasız yatılılık bursu sınıflara göre yapılışı farklılık gösteren bir burstur. Ancak bu bursu kazanabilmenin tek yolu belirtilen sınavdan yüksek bir puan almaktır.