iOS 17 ne zaman çıkacak? İşte saati!

iOS 17 ne zaman çıkacak? İşte saati!

iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10 ve tvOS 17 yarın herkes için sunulacak. Peki iOS 17 Türkiye'de saat kaçta sunulacak?

Apple iOS 17 özellikleri ve güncelleme tarihi son günlerde araştırılıyor. Teknoloji devi Apple 15 serisini tanıttığı etkinlikte İOS 17 sürümü müjdesini de verdi. İOS 17 hangi modellerde merak konusu oldu. Sunulan özelliklerden en dikkat çekicisi kişi FaceTime çağrınızı cevaplayamadığında video veya ses kaydı yollayabilme ve görüşme sırasında artırılmış gerçeklik efektleri kullanabilecek. Peki, İOS 17 ne zaman çıkacak? Apple İOS 17 güncellemesi ne zaman gelecek? İşte detaylar.

iOS 17 NE ZAMAN, SAAT KAÇTA GELECEK?

Apple, iOS 17'yi 5 Haziran 2023'te şirketin Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı (WWDC) etkinliğinde duyurmuştu. iOS 17 çıkış tarihi de bugün gerçekleştirilen iPhone 15 lansmanı ile beraber belli oldu. Apple iOS 17 sürümü 18 Eylül tarihinde çıkacak.

iOS 17 HANGİ MODELLERDE OLACAK?

iPhone 15 Pro Max
iPhone 15 Pro
iPhone 15 Plus
iPhone 15
iPhone 14 Pro Max
iPhone 14 Pro
iPhone 14 Plus
iPhone 14
iPhone 13 Pro Max
iPhone 13 Pro
iPhone 13
iPhone 13 Mini
iPhone 12 Pro Max
iPhone 12 Pro
iPhone 12
iPhone 12 Mini
iPhone 11 Pro Max
iPhone 11 Pro
iPhone 11
iPhone SE 3
iPhone SE 2
iPhone Xs
iPhone Xs Max
iPhone XR

iOS 17 ÖZELLİKLERİ NELER?

iOS 17'nin en büyük yeniliklerinden birisi arama ekranında görünecek "Çağrılarınızı kişiselleştirin" oldu. Bu sayede kullanıcılar, ekrana bir kişinin fotoğrafını veya Memoji'sini koyabilir ayrıca yazı stilinden rengine kadar tüm arama ekranını özelleştirebilir. Canlı Çıkartmalar desteği sayesinde fotoğraflardan belirli objeleri seçebilecek ve daha sonra çıkartma olarak kullanabileceksiniz. Bu çıkartmalar, iMessage gibi platformlardan diğer kullanıcılara gönderilebilecek.

Dikkat çeken bir diğer özellik de FaceTime oldu. Aradığınız kişi FaceTime çağrınızı cevaplayamadığında video veya ses kaydı yollayabilme ve görüşme sırasında artırılmış gerçeklik efektleri kullanma bulunuyor.

NameDrop ise bir diğer önemli yenilik. Bu özellik sayesinde rehberinizde kayıtlı bir numarayı ve bilgilerini farklı bir iPhone veya Apple Watch'a gönderebileceksiniz. SharePlay sayesinde bir başka iPhone sahibiyle müzik dinleyebilir, film izleyebilir veya oyun oynayabilirsiniz.