İran-İsrail gerilimi Kurtlar Vadisi'ne konu olmuş! Herkes o sahneyi konuşuyor

Kurtlar Vadisi dizisindeki İran ve İsrail arasındaki gerilime ilişkin o sahne son gelişmelerin ardından yeniden gündem oldu.

İran - İsrail arasındaki gerilim efsane dizi Kurtlar Vadisi'ne konu olmuş. İran'ın İsrail'e karşı düzenlediği İHA saldırısının ardından dizideki o sahne tekrar gündeme geldi.

İran'ın İsrail'e yönelik misilleme olarak düzenlediği kamikaze saldırıları tüm dünyanın dikkatini yine bölgeye çekti. Bölgede gerilim tırmanırken, Kurtlar Vadisi’ndeki İran ile İsrail gerilimi hakkında geçen bir sahne sosyal medyada paylaşım rekorları kırdı.

Söz konusu sahnede, dizideki ana karakter Polat Alemdar’ın iki ülke için yapmış olduğu tespitler bugün neredeyse aynı şekilde gerçekleşiyor.

İRAN - İSRAİL SAHNESİNDE GEÇEN DİYALOG

- Bölgede İsrail ile İran'ın adı konmamış bir işbirliği var aslında.

- İkisi de varlıklarını, birbirlerine olan karşıtlıkları üzerinden sürdürüyor. İsrail olmasa İran bölgede hüküm sahibi olamaz. İran olmasa İsrail Amerikalıları dilediği gibi kullanamaz.

- Tansiyonun düştüğünü hissettikleri an yapay bir kriz yaratıyorlar. Bütün dünya teyakkuza geçiyor. İran horozlanıyor, karşılığında bölgeye mesajını veriyor.

- İsrail diyor ki "İran, teröristlerin en büyük destekçisi. Onu yok etmememiz lazım."

- Arada da petrol ve silah lobileri büyük paralar kazanıyor.