İşitme Engelliler Federasyonu'nda neler oluyor? As Başkan'ın bir kişiyi dövdüğü görüntüler yayınlandı...

Pes dedirten görüntüler İşitme Engelliler Spor Federasyonu'ndan geldi. As Başkan Faruk Demir'in bir kişiyi dövdüğü görüntüler yayınlandı.

Pes dedirten görüntüler İşitme Engelliler Spor Federasyonu'ndan geldi. As Başkan Faruk Demir'in bir kişiyi dövdüğü görüntüler yayınlandı.

Gazeteci Alican Uludağ'ın ankaragazetecisi.com'daki haberine göre İstanbul'da çekilen darp görüntülerinde Federasyon Başkanı olan ve bir süre önce işitme engelli bir kişiyi darp ettiği gerekçesiyle tutuklanan 'Fırat Kaya da gözüküyor. Fırat Kaya gibi işitme engelli olan 'Keko Başkan' lakaplı Faruk Demir'in genç adamı neden darp ettiği anlaşılmıyor. Kalabalık bir odada gerçekleşen darp olayında başka kişiler de engelli gence yumruk atıyor. 

Sosyal medyada ‘Fırat Delikanlı’ rumuzlu Fırat Kaya, işitme engelli olan eşcinsel bir kişiye şiddet uyguladığı anlara ait görüntüleri sosyal medyadan paylaşmıştı. Sosyal medyada oluşyan tepki üzerine Fırat Kaya geçen ay tutuklanmıştı. 

FEDERASYONDAN ÇIKARTILDI
Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir, Faruk Demir’in federasyondan ilişiğinin kesildiğini belirterek olayı kınadı. Kihtir'in açıklamasında şöyle denildi:

“Sosyal Medya ve İnternet üzerinden yayın yapan haber sitelerinde çıkan Yönetim Kurulu Üyemiz Faruk Demir ile ilgili çıkan haberleri çok büyük bir üzüntü ve şaşkınlık ile öğrenmiş bulunmaktayım. Ortaya çıkan bu haberlerin ardından ilgili kişinin Federasyonumuzdan ilişiği kesilmiş olup, böyle bir olayla federasyonumuzun gündeme gelmesinden camia olarak utanç duymaktayız. Bu olayların geçtiği yerin hiçbir şekilde federasyonumuza ait bir kurum ya da kuruluş olmadığını kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Federasyonumuzun hiçbir şekilde kurum olarak ilgisi olmadığı bu çirkin olayı Camia olarak kınıyoruz.”