İsmail Saymaz: Süleyman Soylu'yu arayıp Barış Atay'ı sordum ve...

İsmail Saymaz: Süleyman Soylu'yu arayıp Barış Atay'ı sordum ve...

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Barış Atay ile tartışan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gazeteci İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamada Atay hakkında çok sert ifadeler kullandı.

Gazeteci İsmail Saymaz, Gürkan Hacır’ın sunduğu Şimdiki Zaman Siyaset programında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun TİP Hatay milletvekili Barış Atay ile yaptığı açıklamayı paylaştı.

Halk TV'de yer alan habere göre Soylu’nun Saymaz’a yaptığı açıklama şöyle:

Barış Atay fersude bir tiptir (yıpranmış – aşınmış). Milletvekili olmasaydı bizim suç hedeflerimizden bir tanesidir. Beni tecavüz kollayıcı olarak nitelendiriyor. Benim kendimi savunma hakkım olmayacak mı? Onlar söyleyince bir şey olmayacak, biz söyleyince kıyamet kopacak. "İsimsizler" diye bir hareket trollük yapıyor aleyhimde, küfrediyorlar. En çok iftiraya uğrayan adamlardan biriyim. (Atay'ı kastederek) Bir fersudenin hakkımda ithamda bulunmasını bile ayıp buluyorum. Bana 'Niçin suç duyurusunda bulunmadın?' diyebilirsiniz. Böyle birisini Türk hakimlerinin önüne çıkarmaktan edep ederim. Bunu milletvekili yapan, PKK'nın siyasi koludur. Bu ülkede görev yapmaya çalışan bir adama hakaret edecek, ben de sessiz kalacağım. Ben meşru müdafamı yapıyorum.

Saymaz: Barış Atay, sizi suçluyor. Ne dersiniz?

Akşam ne halt etmiş, ben nerden bileyim? Dört kişi tespit edildi zaten. Garip değil mi, bir kişi bir mekan gidiyor, mekanın kameraları o an çalışmıyor. 'Bana birileri saldırdı' diyor. Yanında bir hanım var. Hepsinin ifadeleri alındı. Saldırganların üçünün uyuşturucu ticaretiyle ilgisi var. Biri badiguard.

Saymaz: Tweet atmanızdan sonra olayın gerçekleştiğini iddia ediyor

Beni bir pisliğe ortak etmeyin. Adamlar anama ve karıma sosyal medyada uluorta düz gidiyor. Şikayet ediyorum, bir mahkemenin bir kapısından girip diğer kapısından çıkıyor. Benim hukuk dışında kim ne yaptığımı gördü? Adam bir fersude. Onun milletvekili olması, TBMM'nin sorunudur. Benim sorunum değildir. Ben bu işin mağdurlarından bir tanesiyim. Sosyal medyada yemediğim küfür kalmadı. 

Saymaz: Atay hakkında suç duyurusunda bulunacak mısınız?

Onun hakkında suç duyurusunda bulunarak onu şerefli Türk hakimlerinin önüne çıkarmak, ona bu şerefi vermek ve hakimlerin onun pis yüzünü görmelerini istemem. CHP Avcılar Gençlik Kolları Başkanı Mutlu Yıldırım'ın twitini paylaştıktan sonra gözaltına alındı. Bu da çok eleştirildi? Niye yapmayayım? Benim işim değil gözaltına almak ama ben PKK ve DHKP/C lehine siyasi girişimlerde bulunanları deşifre ederim. Benim görevim bu. Ben bu ülkenin evladıyım. CHP içerisinde yönetici olacaksın, ondan sonra diyeceksin ki, "sen benim şehidimsin" böyle birşey var mı? Bu normal ise benim yaptığım anormaldir. 

Yakalanan IŞİD'li
Uzun zamandır hedefimizdi. Geçmişte bir iki kez alınıp bırakılmıştı. Bu adama en son ülke emirliği verdiler. İstanbul'da eylem yapacak olan DEAŞ'lı yakalandı ve polisimiz geriye doğru giderek, Özden'e ulaştı. Dijital verilerine, eylem planlarına ulaştık. Ayasofya Camisi'nde namaz sırasında eylem yapacaklardı. DEAŞ niçin Ayasofya ile ilgili böyle bir tutum ortaya koyar. Benim kanaatim, DEAŞ'a istihbarat örgütleri yön veriyor.