İsrail Büyükelçiliği konutu önünde protesto

İsrail'in Mescid-i Aksa 'da Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto eden Memur Sendikaları Konfederasyonu'nun (Memur-Sen) öncülüğündeki binlerce kişi, TBMM'nin Çankaya Kapısı'nda buluşarak İsrail Büyükelçiliği Konutu'na yürüdü.

İsrail'in Mescid-i Aksa 'da Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto eden Memur Sendikaları Konfederasyonu'nun (Memur-Sen) öncülüğündeki binlerce kişi, TBMM'nin Çankaya Kapısı'nda buluşarak İsrail Büyükelçiliği Konutu'na yürüdü. Burada basın açıklaması yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Ne zaman Siyonist vahşet kendini göstermeye çalışsa sokaklar bizimdir, meydanlar bizimdir. Direnişimizi, dirayetimizi tüm dünyaya göstereceğiz" dedi.

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto eden Memur Sendikaları Konfederasyonu'nun (Memur-Sen) öncülüğündeki binlerce kişi, TBMM'nin Çankaya Kapısı'nda buluşarak İsrail Büyükelçiliği Konutu'na yürüdü. Filistin ve Türk bayrakları taşıyan grup, "Özgür Kudüs Özgür Filistin", "Kanımız aksa da zafer İslam'ın", "Cihad, Cenk, Şehadet" gibi sloganlar attı.

“İNSAN OLMANIN ASGARİ ŞARTI”

İsrail Büyükelçiliği Konutu yakınına gelen grup burada bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması metnini Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın okudu. Basın açıklaması özetle şöyle:

 

"Filistin direniyor. Bu direnişin her anına destek veren insanlarla sokaklarda seslerini yükseltiyor. Onurlu ve imanlı bir halk direnmeye devam ediyor. İki yüzlü dünyaya inat, başını kuma gömen idraksizlere inat bir halk, bir ümmet ölüme aldırış etmeden korkak bir düşmanın üzerine yürüyor, atsız ve pusatsız bir şekilde.

Bugün burada insan olmanın asgari şartını yerine getirmek için toplandık. İnsan olmanın asgari şartı, bugün bu meydanda toplanmaktır. İsrail'in vahşetin, işgalini, zorbalığını, zulmünü bitirmek ve onun için sesini yükseltmektir. İnsan olmanın asgari şartı Mescid-i Aksa'da Siyonist postaldan rahatsız olmaktır.

İsrail, yalan üzerine kurulmuştur. İsrail, Filistin'i talan üzerine kurulmuştur. Siyonist rejimin yalan ve talan düzenini irademizle yeneceğiz ve birlikte bitireceğiz. Biz; korkmadan, pusmadan, yılmadan, yorulmadan haykırmaya devam edeceğiz. Çünkü zulmün ebed müddet sürmeyeceğine ve zulümle abad olunmayacağına iman etmiş durumdayız.

“MÜSLÜMANLARI YALNIZ BIRAKMAMALIYIZ”

İsrail'le el ele gezenleri, Siyonizm'e açık destek verenleri Siyonist İsrail gibi göreceğimizi Ankara'dan haykırıyoruz. Siyonizm'in bilindik illüzyonlarına aldırış etmeden, kapitalizm ve emperyalizmin söylemlerine kapılmadan ve tazyikine teslim olmadan bu kutlu mücadeleye devam edeceğiz.

 

Türkiye'ye, bütün duyarlı insanlara çağrımız şudur: Mescid-i Aksa'da Müslümanları yalnız bırakmamalıyız. Kesinlikle orada hayasızlığa müsaade etmeyeceğiz ve ne zaman Siyonist vahşet kendini göstermeye çalışsa sokaklar bizimdir, meydanlar bizimdir. Direnişimizi, dirayetimizi tüm dünyaya göstereceğiz."

 

Basın açıklamasını sırasında ise "Katile karşı omuz omuza", "Katil İsrail Filistin'den defol", "Filistin'i unutan dünya utansın", "Kanımız aksa da zafer İslam'ın" sloganları atıldı.