
İsrail tankları Birleşmiş Milletler üssüne girdi!
İsrail tankları Lübnan'da bulunan Birleşmiş Milletler (BM) üssüne girdi. BM'den yapılan açıklamada bunun şok edici bir ihlal olduğu bildirildi.
Ortadoğu'da tansiyon bir an olsun düşmüyor. Son olarak Lübnan'a bomba yağdıran ve Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah'ı öldürüp örgütün kolunu kanadını kıran İsrail şimdi de BM üssüne tankla girdi.
15 BM BARIŞ GÜCÜ ASKERİ YARALANDI
İsrail tankları Birleşmiş Milletler (BM) üssüne girdi. Üssün ana kapısı yıkılırken, 15 BM Barış Gücü askeri yaralandı.
Birleşmiş Milletler, "Bu şok edici bir ihlal, İsrail'den izahat istedik" açıklamasını yaptı.
NETENYAHU, UNIFIL ASKERLERİNE 'ÇEKİLİN' ÇAĞRISI YAPMIŞTI
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, UNIFIL askerlerine yönelik bir saldırının ardından Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'ne çağrıda bulundu.
Netanyahu, "Artık UNIFIL askerlerini Hizbullah'ın kalelerinden ve çatışma bölgelerinden çıkarmanın vakti geldi. Onları tahliye etmemeniz, Hizbullah'ın rehineleri haline getiriyor. Bu durum hem onların hem de askerlerimizin hayatını tehlikeye atıyor" dedi.