İsrail, Türkiye'ye komşu olur mu? Cihat Yaycı felaket senaryosunu anlatarak uyardı!

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukası savaşın yayılma ihtimali ve Türkiye sınırları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukası devam ederken Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, ülkemizi bekleyen olası bir tehlikeye, bir felaket senaryosuna dikkat çekti.

tv100 Ana Haber'de Ece Üner'e konuk olan Prof. Dr. Cihat Yaycı, İsrail-Filistin arasındaki çatışmaların bölgedeki diğer ülkelere sıçraması ile bu durumun nelere yol açacağına ilişkin şu öngörülerini paylaştı. Yaycı şöyle konuştu:

"IRAK VE SURİYE GİTTİ, TÜRKİYE KALDI"

"Bu Fırat ve Dicle arasında 3 tane ülke var. Irak, Suriye ve Türkiye. Irak ve Suriye gitti, Türkiye kaldı. Türkiye’de de çözüm süreci vs. derken ayrılıkçılığa zemin oluşturan ve 3. ülke olarak parçalanmak üzereyken Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Türk milleti bunun önüne geçti.

"PKK-YPG'NİN ALANIYLA İSRAİL BİRLEŞİRSE, İSRAİL TÜRKİYE'YE KOMŞU OLUR"

Şimdi çok dikkat etmemiz lazım. Bu kadar saldırının amacı şu, ‘Hizbullah bana Suriye’den saldırdı, Hizbullah bana Lübnan’dan saldırdı’ deyip İsrail güneyden PKK-YPG kuzeyden gelirse ve şu anda işgal ettiği topraklarda sözde Rojava cumhuriyeti kurmuş olan PKK-YPG’nin alanıyla İsrail birleşirse İsrail Türkiye’ye komşu olur. Çok dikkat etmemiz lazım. Türkiye’nin şu anda sınırlarını çok iyi tahkim etmesi lazımdır."