
İşsizlik rakamlarına CHP'den tepki
TÜİK verilerinde, işsizlik oranı ise 1,4 puanlık artış ile yüzde 12,0 seviyesinde gerçekleştiği açıklandı. İşsizlik rakamlarına ilk tepki CHP'li Özkoç ve Ağbaba'dan geldi.
Türkiye İstatistik Kurumu'na göre (TÜİK) Türkiye'de 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2021 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre 506 bin kişi artarak 3 milyon 902 bin kişi oldu. TÜİK verilerinde, işsizlik oranı ise 1,4 puanlık artış ile yüzde 12,0 seviyesinde gerçekleştiği ifade edildi.
CHP'li Milletvekilleri sosyal medyadan yaptığı açıklamalarda TÜİK'in verilerinin gerçeği yansıtmadığı yönünde ifadeler kullanarak AKP iktidarı öncesine dikkat çektiler.
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TÜİK'in çarpıtmalarına rağmen Türkiye'de işsizlik artıyor. İş yok, aş yok" diyerek erken seçimin zorunluluk olduğunu savundu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise bir ayda yarım milyon insandan fazla kişinin işsiz kaldığına vurgu yaparak iktidarın söylemlerini eleştirdi.
Ağbaba sosyal medyadan paylaştığı mesajlarda şu ifadeleri kullandı:
"İstihdamda rekor kırdık' diyenlere duyurulur: Fesih yasağı bitti, işsizlik tırmanışa geçti!
İşsiz sayısı bir ayda 506 bin kişi artarak Temmuz'da 3 milyon 902 bin kişiye yükseldi.
Günde ortalama 17 bin, her saat başına 708, bir ayda yarım milyondan fazla kişi işsiz kaldı! "