İstanbul'da asker uğurlamalarına sınırlı yasak

İstanbul'da asker uğurlamalarına sınırlı yasak

İstanbul'da asker uğurlamalarında konvoy ve toplu uğurlama yasaklandı. Uğurlamalara, sadece askere gidecek kişinin birinci dereceden akrabalarının katılmasına izin verildi.

İstanbul'da İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararına göre, asker uğurlama törenlerinde konvoy ve toplu uğurlama yasaklandı. Asker adaylarını yalnızca birinci dereceden akrabaları uğurlayacak.

Alınan karara göre; çocuklarını askere uğurlayacak aileler taahhütname imzalayacak. Asker uğurlama törenlerine askere gidecek kişinin birinci derece akrabaları katılacak. Asker uğurlama töreninde kısıtlamalara uymayanlara idari para cezası kesilecek. Uğurlama tören eğlence ve konvoy oluşturmalarına izin verilmeyecek. 

Erdoğan, "İstanbul'da bunlara müsaade etmeyin, görünce alın götürün" demişti

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonu yaptığı açıklamasında, Covid-19 salgınına karşı son günlerde sosyal mesafenin hiçe sayıldığı asker uğurlama etkinliklerine ilişkin "Valime de söyledim, İstanbul'da böyle bir uğurlamaya müsaade etmeyin. Görünce alın bunları götürün. Biz bu insanları kenarda, köşede  yürürken gezerken bulmayalım" ifadelerini kullanmıştı.