İstanbul dahil tüm illere kritik uyarı! Pencerelerinizi sakın açmayın: Pazartesi sabahı geliyor

İstanbul dahil tüm illere kritik uyarı! Pencerelerinizi sakın açmayın: Pazartesi sabahı geliyor

Pazartesi sabah saatlerinden itibaren Türkiye'nin kuzeyinde soğuk hava dalgası etkisini göstermeye başlıyor.

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabından bir uyarı yayınladı. İstanbul dahil olmak üzere birçok ilde Pazartesi sabahı soğuk havanın yoğun bir şekilde etkisini göstereceğini belirten Kerem Ökten, Balkanlar üzerinden gelecek soğuk hava dalgası nedeniyle artık havanın üşütmeye başlayacağını da söyledi.

BALKANLARDAN SOĞUK HAVA DALGASI GELİYOR
Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak başta İstanbul olmak üzere kuzeyde bulunan tüm iller için uyarıda bulundu. Kerem Ökten, Pazartesi sabah saatlerinden itibaren Türkiye'nin yeni bir soğuk hava dalgasının etkisine gireceğini belirterek İstanbul dahil Kuzey illerin üşüyerek uyanacağını söyledi. Ökten pencereleri açık bırakmayın uyarısında bulundu.

ARTIK SICAK HAVA OLMAYACAK
Sosyal medya üzerinden değerlendirmelerde bulunan ünlü meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, Yaz aylarının çok yoğun sıcaklıkla geçmesinin ardından kış aylarında da soğuk hava dalgalarının yoğun bir şekilde hissedileceğini söyledi. Kış aylarının oldukça sert geçeceğini belirten meteoroloji uzmanı, Türkiye'nin kuzeyinin artık İstanbul dahil olmak üzere pencereleri kapatarak yatacağını dile getirdi.

Kerem Ökten sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Pazartesi sabahı ülkemizin kuzeyinde soğuk hava dalgası etkili olacak. Bu soğuk hava dalgası, Balkanlar üzerinden gelen bir alçak basınç sistemi ile ilişkili. Bu sistem, Türkiye’nin kuzeyinde bulunan yüksek basınç sisteminin etkisini azaltacak ve böylece sıcaklıklar düşecek.”.