İstanbul'daki sel felaketinin sorumlusu AKP'dir

İstanbul'daki sel felaketinin sorumlusu AKP'dir

İstanbul'u sağnak yağış vurdu. Yağmurda en çok etkilenen ilçe ise Esenyurt oldu. Esenyurt'ta bir kişi sel nedeniyle hayatını kaybetti. 5 sene Esenyurt CHP İlçe Başkanlığı yapmış, Esenyurt ve İBB Meclis Üyesi Ali Gökmen KRT WEB'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İstanbul'da yaşanan sel felaketinden Esenyurt'ta bir Suriyeli hayatını kaybetti. En az 5 kişi sel nedeniyle yaralandı, boğulma tehlikesi geçirdi.

Selden en çok etkilenen ilçelerin başında Esenyurt geldi. Esenyurt'u en iyi bilen isimlerden biri olan 5 sene Esenyurt CHP İlçe Başkanlığı yapmış, Esenyurt ve İBB Meclis Üyesi Ali Gökmen KRT WEB'e çarpıcı açıklamalarda bulundu. 
 

Gökmen, "İstanbul'da, özellikle Esenyurt'ta yaşanan sel felaketinin bir numaralı sorumlusu AKP'dir. Esenyurt'ta AKP döneminde sürekli 15-20 noktada sel baskınları oluyordu. Sebebi de çok açık kontrolsüz şekilde inşaatlaşmadır, şehirleşmedir" dedi. 
 

"ÇIĞLIK ATTIK; 'İNSANLARI ÖLDÜRECEKSİNİZ, FELAKETLERE DAVETİYE ÇIKARTIYORSUNUZ' DEDİK, MAALESEF DİNLETEMEDİK"

Gökmen açıklamasına şöyle devam etti:

Ben 5 sene Esenyurt'ta ilçe başkanlığı yaptım. Sürekli dile getirdik, uyardık. Ama söylediklerimize hep kulaklarını tıkadılar. Dere yataklarını yapılaşmaya açtılar, bodrum katlarına oturma izinleri verdiler. Biz bunlar yapılırken tabiri caizse çığlık attık, 'insanları öldüreceksiniz, felaketlere davetiye çıkartıyorsunuz' dedik. Maalesef dinletemedik. Her tarafa beton döktüler, çevreyi katlettiler.

"SORUMLUSU BETONDAN VE RANTTAN BESLENENLERDİR"

Esenyurt'un AKP'den önce İstanbul'un yaylası olduğunu söyleyen Gökmen, "Tertemiz havası vardı, yeşillikleri içindeydi. Şimdi küçücük bir yüz ölçümü olan bir yer İstanbul'un en fazla nüfusuna sahip ilçesi oldu. Türkiye'nin 59 ilinden daha büyük bir yer haline geldi. Bunun müsebbibi kim?" diye sordu şöyle cevap verdi:

Esenyurt'u bu hale getirenler şehirleşmeden haberi olmayan, meydan nedir, sokak nedir, cadde nedir bilmeyip sadece rant ve betondan beslenenlerdir.

"VEBALİ AKP'NİN, AKP'Lİ YÖNETİCİLERİNDİR"

"Esenyurt'u 15 senede yaşanmaz bir yere çevirdiler. Nüfusu bir milyona, binaları gökyüzüne çıkardılar" diyen Gökmen şunları söyledi:

Bu durumla ne bir senelik CHP'li Esenyurt Belediyesi'nin ne de CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin dahli vardır. Bugün yaşananların vebali tamamen AKP'nin, AKP'li yöneticilerindir. 
 

"ESENYURT'U BU DERTTEN EN KISA SÜREDE KURTARACAĞIZ"

En kısa sürede bu sel sorununu kökünden çözeceklerini söyleyen Gökmen açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Eşkinoz Deresi'ni bu hale getirenler, oralara yapılaşmaya izin verenler yaşananlardan sorumludur. 
 

Hem Esenyurt Belediyesi hem de İBB ortak projelerle Esenyurt'u bu dertten en kısa sürede kurtaracak, çalışmalar devam ediyor. Bu sorunu kökünden çözeceğiz. Bu mağduriyeti gidereceğiz.