İstanbul Gayrettepe'deki gece kulübünde yangın faciası! 29 ölü! Gözaltılar başladı

Beşiktaş'ta 16 katlı bir binada yangın faciası yaşandı. Her geçen dakika ise kötü haber gelmeye devam ediyor. Son bilgilere göre 29 kişi hayatını kaybetti.

İstanbul Gayrettepe'de 16 katlı bir binanın eksi 1 ve eksi 2. katında bulunan gece kulübünde yaşanan patlamada 29 kişi yaşamını yitirdi.

5 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İstanbul Valisi Davut Gül ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu korkunç olayın ardından bölgeye geldi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 5 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu. İşte tüm gelişmeler ve olay yerinden kareler.

ekran-goruntusu-2024-04-02-164405.jpg

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Beşiktaş Gayrettepe Mahallesi Gündoğdu Sokak’ta bulunan 16 katlı binanın -1 ve -2’nci katında bulunan gece kulübünde çıkan yangına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, “Beşiktaş İlçesi Gayrettepe Mahallesi Yıldız Posta Caddesi üzerinde çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 7’ye yükselmiştir. Yangında 6’sı ağır 9 kişi de yaralanmıştır. Yaralıların bölgedeki hastanelere sevkleri yapılmaktadır” denildi.

gkkejvexyaasu2t.jpg

"RUHSAT 2018'DE YENİLENMİŞ"

İstanbul Valisi Davut Gül olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Öncelikle hepimizin başı sağolsun. Olayda 8 kişi hayatını kaybetti. Kimlikleri belli değil. Binanın altı diskotek olarak kullanılıyordu. Tadilat dolayısıyla çalışanlar yaralandı ve hayatını kaybetti. Yaralıların tedavileri devam ediyor. 

Olaydan etkilenen toplam 23 kişi var. 8'i hayatını kaybetti, 15 kişi yaralı. Yaralılardan 6'sı ağır yaralı. Gece kulübünün 1987'de almış. Ruhsat 2018'de yenilenmiş." ifadelerini kullandı.

gkkxo5mwsaamehs.jpg

"KAÇAK BİR MÜDAHALE YAPILMIŞ"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "12.54'te itfaiye araçlarımız buraya ulaşıyor. 106 personelimiz ve 37 araç müdahale ediyor. Edindiğimiz bilgiyle, ne yazık ki binanın altında bir gece kulübü olarak işletilen mekanda gündüz bir tadilat işlemi var. Şu anda 15 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Arama ve inceleme çalışmaları sürüyor. Tadilat veya inşaat başvurusu yok. İki kat aşağıda olmasından dolayı görünmeyen alanda. Şikayet de yok. Kaçak bir müdahale yapılmış." dedi. İmamoğlu sosyal medyadan yaptığı bir diğer açıklamada, "Gayrettepe’de çıkan yangında ne yazık ki hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 16’ya ulaştı. İtfaiye ekiplerimizin yoğun çabası devam ediyor. ifadelerine yer verdi.

gkkxo5lweaaqctj.jpg

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bakan Yerlikaya yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Sosyal medyadan açıklama yapan Bakan Yerlikaya, "İstanbul Beşiktaş Gayrettepe’de meydana gelen yangınla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Konuyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Yerlikaya olayla ilgili bir diğer paylaşımına ise, "İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "İstanbul Beşiktaş Gayrettepe’de meydana gelen yangınla ilgili olarak idari soruşturma başlatılmış, 2 mülkiye müfettişimiz görevlendirilmiştir." notunu düştü.