İstanbul ve Ankara'da "kadına şiddet" eylemi... Kadınların eylemi yasak ve gözaltıyla geçti

Kadınlar "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü'nde" alanlara çıktı. İstanbul ve Ankara'da eylemler yasak ve gözaltılarla geçti.

Kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle Ankara’da alanlara çıktı. Ankara Kadın Platformu çağrısı ile 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü'nde bu akşam Sakarya Caddesi’nde buluşan kadınlar “Erkek şiddetine karşı itaat yok, isyan var” yazılı pankartı taşıdı. 

ekran-goruntusu-2022-11-25-222723.png

ANKARA'DA 5 GÖZALTI

Polis, LGBTİ artı dövizi taşıdığı iddia edilen 5 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi. Kadınlar, “Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz”, “Kadınlar yürüyor mücadele büyüyor” sloganları attı.

İSTANBUL'DA ÇOK SAYIDA GÖZALTI

İstanbul'da ise Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi eylemlere karşı emniyet güçleri tarafından kapatıldı. Beyoğlu Kaymakamlığı eylemler öncesinde katı kurallarla bölgeye kısıtlama getirdi.

takism-6.jpg

İstanbul'un farklı noktalarında da kadınların eylemine polis müdahale etti. Sözcü'de yer alan habere göre çok sayıda gözaltı olduğu bildirildi. SOL Parti, en az 10 üyesinin gözaltına alındığını duyurdu. SOL Parti’nin açıklamasında “25 Kasım eylemlerinde aralarında MYK üyemiz Esen Karaküçük, PM üyemiz Çiçek Çatalkaya ve İstanbul İl Yöneticimiz Av. Damla Atalay’ın da bulunduğu 10 arkadaşımız çok sayıda kadın ile Taksim’de gözaltına alındı. Sol Hukuk olarak süreci takip ediyoruz” denildi.