İstanbul Yaşam Derneği'nden Kılıçdaroğlu'na anlamlı ziyaret!

İstanbul Yaşam Derneği'nden Kılıçdaroğlu'na anlamlı ziyaret!

İstanbul Yaşam Derneği Başkanı Çetin Soysal ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki makamında ziyaret etti.

Ankara’da temaslarda bulunan İstanbul Yaşam Derneği Başkanı Çetin Soysal ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek İstanbul Yaşam Derneği’nin çalışmaları ve önümüzdeki dönem yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdiler.
İstanbul Yaşam Derneği Başkanı Çetin Soysal ziyarette CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na İstanbul’da AKP iktidarının yaratmış olduğu tarihsel ve kültürel tahribatlardan örnekler verdi.


Soysal, “1924 yılında Atatürk’ün isteğiyle kurulan Heybeliada Sanatoryumu’nun Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilmesine ilişkin işlemin iptali için çalışmalar yapıyoruz. 200 dönümlük arazisinin İslami Eğitim Merkezi adı altında Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesi İstanbul’da Atatürk’ün yaratmış olduğu önemli eserlerin yok edilmesi anlamına geliyor. Atatürk’ün ve cumhuriyetimizin değerlerine İstanbul Yaşam Derneği olarak sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bu tür değerlerimizin yok edilmesine seyirci kalmayacağız. İstanbul Yaşam Derneği olarak yakın zamanda çalışmalarımızı kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.


İstanbul Yaşam Derneği’nin çalışmalarını geçmiş dönemden beri yakından takip etiğini belirten CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirdi.
Kılıçdaroğlu, “Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. AKP iktidarının sonu geldi. İstanbul uzun yıllar büyük tahribat altında kaldı, tarihsel-kültürel miraslarımız ranta açıldı. Neyse ki buna İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kazanarak bir nebze olsun dur diyebildik, ama genel iktidar bu tür tahribatlara devam ediyor. Sizlerin yapmış olduğu hukuki ve kamuoyu oluşturma çabalarınızı İstanbul’un tahribatını önleme konusunda önemli görüyorum” ifadelerini kullandı.


Ziyaretin anısına CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Yaşam Derneği Üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi.