İstanbul'da görkemli miting... Kılıçdaroğlu: Finale az kaldı, geliyor gelmekte olan!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Maltepe'deki "Milletin Sesi" mitinginde konuştu.

İlki Mersin'de gerçekleşen ve ikincisinin Bursa'da yapılması planlanan CHP'nin "Milletin Sesi" mitingi, Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki kararının ardından adres değiştirmiş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu mitingin İstanbul'da yapılacağını söylemişti.  CHP lideri Kılıçdaroğlu, binlerce yurttaşla Maltepe Miting Alanı'nda buluştu.

Adalet Yürüyüşü ile sözlerine başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Maltepe'deki "Milletin Sesi" mitinginden halka seslenerek şu önemli ifadeleri kullandı:

"MERAKLANMAYIN AZ KALDI, ÖZGÜRCE KUCAKLAŞACAĞIZ"

"Bu yürüyüş bizim ilk adımımızdır demiştim. 5 yıl önce adımını attığımız yürüyüşün finaline yaklaşıyoruz. Az kaldı. Bu kentin meydanlarında, sokaklarında, tarlalarında, üniversitelerinde özgürce kucaklaşacağız. Meraklanmayın az kaldı."

"SİYASALLAŞMIŞ YARGI, PARAMİLİTERLER, BEŞLİ ÇETELER BU SİSTEMİ AYAKTA TUTMAK İSTİYOR"

"Birileri Türkiye'yi zifiri karanlığa sürüklemek, insanları korkuyla sindirmek istiyor. Yaratılmak istenen korku ikliminin aparatlarını çok iyi biliyoruz. Siyasallaşmış yargı, mafya, uyuşturucu kaçakçıları, paramiliter yapılar, beşli çeteler, insan kaçakçıları, silah kaçakçıları, hepsi birlikte çalışıyor. Bunların tek bir amacı var. Korku iklimini yaratmak ve bu iklimden nemalanmak. Sizi, bu milleti korkutarak, bu sistemi ayakta tutmak istiyorlar."

"KONSERLERE, ÖZGÜRLÜĞE, EĞLENCEYE, YAŞAM TARZINIZA TAHAMMÜL EDEMİYORLAR"

"Bebekleri babalarından, annelerinden koparıyorlar. Hapse atılan gazeteciler, siyasetçiler, siyasilere getirilen siyaset yasakları. Bir adım daha atıp partileri kapatmak istiyorlar. Konserleri yasaklıyorlar. Kürtçe müziğe dahi tahammül edemiyorlar. Tahammül edilemeyen K-POP, tahammül edilemeyen mizah, eğlence, yaşam tarzı, özgürlük... "

"NEREDE YANLIŞ GÖRÜRSENİZ BİZİ ÖZGÜRCE ELEŞTİRECEKSİNİZ"

"Biz ise gençlerden Atatürk'ün dediği gibi fikri hür vicdanı hür irfanı hür bir nesil bekliyoruz. Ve gençlerimizin her bir fikri hür vicdanı hür ve irfanı hürdür. İktidar değişti, ülkeye huzur, bolluk bereket geldi diye yetinmeyeceksiniz. Nerede bir hata görürseniz, nerede yanlış görürseniz, bizi özgürce eleştireceksiniz. Bu pencereyi açıyorum size. Eleştirmekten korkmayacak ve çekinmeyeceksiniz. "

"SARAY REJİMİNDE EĞLENCE YOK BOLCA UYUŞTURUCU VAR"

"Saray rejiminde gençlere eğlence yok Saray rejiminde bolca uyuşturucu var. Gençlere kumar var, uyuşturucu baronlarıyla kol kola olanlar var. Memleketi bir uyuşturucu bataklığına çevirdiler. Bugün Türkiye'de her gelir grubuna göre pazarlanana uyuşturucu var. Kadın cinayetleri, işçi cinayetleri, siyasilere suikast hazırlıkları... İşte biz bu kullanışlı aparatlarla kavga edeceğiz. Sonuna kadar edeceğiz ve kazanacağız. Bu haklı davamızın önünü kesmek için sürekli bir güvensizlik ortamı yaratmak istiyorlar. Başaramayacaklar. Biz kazanacağız. Söz veriyorum, biz kazanacağız."

"2023, 2071, DIŞ GÜÇLER, GİZLİ MADDELER SÖYLEDİKLERİ HER ŞEY YALAN"

"Ülkemiz ağır bir ekonomik buhranın içindedir. Bu hakka hukuka ve adalete sırt çevirmenin sonucudur. Bu ekonomi adaletsiz yönetimin sonucudur. Milyonlarca aile ağır yoksulluk içinde geçinemiyorlar. Enflasyon yüzde 150'lere dayanmış. Onlar emekliye bayram ikramiyesini tek kuruş dahi fazla görüyorlar. Yüz binlerin tiranlıktan kaçmaya çalışması... En değerlimizi gençlerimizi kaybediyoruz. Gençlerimizin yüzde 70'i yurt dışına gitmek istiyor. 550 bini gitti bile. Saray ve şürekasının tek yaptığı harami ve hamasi söylemler. Bu söylemleri geliştiriyorlar. Yalanlarından hepimiz bıktı. Ağızlarını açtıklarında yok efendim 2023, yok efendim 2071, yok efendim dış güçler, yok efendim Almanya bizi kıskanıyor, yok efendim anlaşmalarda gizli maddeler var. Bunların tamamı yalan!"

"BEŞLİ ÇETENİN DEFTERİNİ DÜRMEK ZORUNDAYIZ"

"Çok uzun süredir söyleyecekleri elle tutulur hiçbir şeyleri kalmadı artık. Ama az kaldı. Uzun zamandır değişim rüzgarları esiyor. Türkiye değişime hazır. Çiftçisi, işçisi, memuru, bürokratı, sanayicisi, turizmcisi bu değişime hazır. balıkçısı, taksicisi, apartman görevlisi herkes hazır ve hepsinden önemlisi gençler ve kadınlar bu değişime hazır. Bizler bu değişime hazırız. Kollarımızı sıvayıp hemen çalışmaya başlamalıyız. Ekonomiyi düzeltmeliyiz, yolsuzluk yapanları, kula hakkı yiyenlerin hepsinin kafalarına inmek zorundayız. Sarayın ve fotoğrafçı suç işleri bakanının elinden yetkiyi aldığımız an hepsinin beşli çetenin defterini dürmek zorundayız."

"BU DÜZEN HARAMİLERİN DÜZENİDİR, SIRTIMIZDAN SÖKÜP ATACAĞIZ"

"Biz bu beşli çetelerin kurduğu düzeni bozacağız. Bunların düzenine çomak sokacağız. Kan emicileri sırtımızdan söküp atacağız. Bu düzen, haramilerin düzenidir. Milyonların sesi olmak için bir hafta süreyle karanlıkta kaldım. O zaman söyledim, yine tekrar edeyim. Ben neo liberalizme karşıyım. Bırakın halkı sömüren sömürsün, yasa kendi dengesini bulur söylemine karşıyım. Türkiye'de toplum belleğine yerleştirilen anlayış iktidar destekli sömürme ve köleleştirmeye dönüştü. İnsanların geçim kaynaklarını korumak ve yeni fırsatlar yaratmak için devletin müdahil olması gerektiğine inanıyorum. Evet, vergide indirim istiyorum ama bunu yapmak için kamu maliyetimizin sürdürülebilir temele oturtulması gerektiğine de inanıyorum. Mali sorumluluğa inanıyorum. Vatandaştan toplanan verginin hesabının vatandaşa verilmesi gerektiğine inanıyorum. Suçla mücadeleye inanıyorum."

"GAZETECİLERİN TIRNAĞINA ZARAR GELİRSE KENDİNİZİ UNUTUN!"

"İki kadın gazeteci, sadece işlerini yaptıkları için tehdit ediliyor. Lafı dolandırmadan açıkça ifade ediyorum. Paramiliterlere, mafyalara, uyuşturucu baronlarına, kendini derin devlet ilan eden müptezellere, SADAT'a olur da bu onurlu gazetecilerin tırnağına zarar gelirse siz kendinizi unutun. Unutun kendinizi!"

"TÜRKİYE SIĞINMACILARI ARTIK KALDIRAMIYOR, GİTMEK ZORUNDALAR, GİDECEKLER" 

"Organize olan suçluların hepsini bu toplumdan söküp atmaya inanıyorum. Türkiye'ye gelen kaçakların özellikle Afgan ve Suriyeli sığınmacıların ülkelerine geri gönderilmesi gerektiğine inanıyorum. Benim vatan sevgimde sınır namustur anlayışı var. Yol geçen hanına dönen bu sınırları koruyamayanlar devleti yönetemezler. 8 milyon kişiyi plansız programsız başımıza indirdiler ve ülkemiz bu yükü taşıyamıyor. Sosyal, kültüre, ekonomik olarak taşınamıyor. Bu nedenle gitmek zorundalar, gidecekler, davulla, zurnayla, kardeşçe göndereceğiz onları kendi ülkelerine."

"BİZ IRKÇI DEĞİLİZ, ORTA DOĞU'YA BARIŞI GETİRECEĞİZ"

"Hiç kimse unutmasın biz ırkçı değiliz. Irkçılığa karşıyız. Asla ve asla bu temiz milletin anlına bir kara leke sürülmesine izin vermeyeceğiz. İktidara geldiğimizde Orta Doğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı'nı kuracağız. Sadece bölgeye barış getirmeyeceğiz, Suriye'ye Orta Doğu'ya da barış getireceğiz."

"ESKİ TARTIŞMALARI KENARA BIRAKIP BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ"

"Türkiye ile ilgili vizyonum anlaşılır ve net iki kelimeye dayanıyor: Eşitlik ve değerler. İnsanlar arasında hak eşitliği, sorumluluğun, fırsatların eşitliğini istiyorum ve değerler siyaseti yapılsın istiyorum. Hoşgörü, şefkat, farklılıklarımızla gurur duymak, demokrasiye saygı ve işbirliği değerleri üzerinden var olalım istiyorum. İki kelimede vücut bulan anlayışı iktidara getirmek için birlikte çalışmak zorundayız. Dindarı, dinsizi, sofusu, sufisi, Türkü, Kürt'ü, Arap'ı, Çerkes'i, sağcısı, solcusu, liberali milliyetçisi... Ülke elden gidiyor! Birlikte olmak zorundayız. Birlikte mücadele etmek zorundayız. Vatan bizim vatanımız, bayrak bizim bayrağımız. Tıpkı Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazandığımız milli kurtuluş savaşı gibi. Neye inandığımız, geçmişte hangi partiyi desteklediğimiz önemli değil. Eski tartışmaları bir tarafa bırakıp gerçek değişimi sağlamak için birlikte çalışmalıyız. Demokrasi ve adalet mücadelesini kimseyi ayırıp, ötekileştirmeden hep birlikte bu mücadeleyi vermeliyiz. Emekçiler ve toplumun tüm kesimleri, esnaf, kadınlar, iş insanları, kamu çalışanları, beyaz yakalar, insanca yaşayacağız, hakça bölüşeceğiz."

"EY MUHAFAZAKAR GENÇ KADIN..."

"Genç muhafazakarlara seslenmek istiyorum. Bu sorunlar bir kısım insanın sorunu değil. Hepimizin sorunlar Ey muhafazakar genç kadın. Bu aynı zamanda senin de sorunun. İl Başkanımıza siyaseti yasaklayan siyaset senin İstanbul Sözleşmeni de yok ediyor. Senin nafakanı yok etmek seni köleleştirmek istiyor. Sen ses çıkaracaksın ve itiraz edeceksin. Çünkü sen, aynısı sana da yapılacak. SADAT'çıların Asrika toplantısında sen yoksun. Çünkü seni dinlemezler. O toplantıda vatana ihanet suçu işlenirken, erkekler oturdu yeni anayasa yazdı. Sen orada yoktun ve olmayacaksın. Kayıtsız kalamazsın. Ey genç muhafazakar kardeşim. Bu seçimde kararsızım diyemezsin. Kayıtsızlık bir cevap değildir. Kayıtsızlık bir sondur. Kayıtsızlık her zaman saldırganın dostudur. Saldırgana karşı dik durmalısın, onurlu durmalısın."

"BİR YÜZÜKLE YOLA ÇIKANLAR MİLLETİN CELLADI HALİNE GELDİLER"

"Bazıları hala öğretilmiş çaresizlikle bir partinin ve parti liderinin hakkını dinlemesini zayıflık diye algılıyor. Bir liderin kibar olmaması gerektiğini söylüyorlar. İyi kalpli olmak, iyi olmak, devlet adamı olmak zayıflık gibi gösteriyorlar. Dostlarım biz birlikte oluyoruz ve birlikte iktidar oluyoruz. Ve ben iktidar olduğumuzda asla değişmeyeceğim. Ben neysem oyum! Kibar olmayı, dinlemeyi, anlamayı, dezavantajlıların arkasından koşmayı değiştiremem, değiştirmeyeceğim tam aksine inadına koşacağım. Unutmayın, iyi insan olmayı zayıflık olarak gösterenler, yani bir yüzükle yola çıkanlar bugün milletin celladı haline geldi. Onlar saraylarda fink atıyorlar, milletse aç. Kendi celladınızı seçmeyin. Bu şov dünyası değil demokrasi arayışı. Ciddi olmalıyız, ahlaklı olmak zorundayız, ahlaki değerlerimizi yüceltmek zorundayız."

"SİLİVRİ KORKUSU OLMADAN KONUŞMAK İSTİYORSANIZ BİZE KATILIN"

"Aman CHP'de geçmişte şöyle yaptı, böyle yaptı. Evet, hatalar oldu ve biz bugün çok mükemmel parti iddiasında da değiliz. Ama biz hatalardan ders çıkarmasını bilen bir partiyiz. Allah şahidimdir ki kendimizi geliştirmek, düzeltmek için çok çaba harcıyoruz. İnanmaktan, denemekten ve şükretmekten vazgeçmeyenlerin başına harika şeyler gelir. İşte biz şu an bu ortamdayız. Mükemmel olmasak da mükemmel bir göreve talibiz. İşsizlere iş sağlamak, ülkeye kardeşliği getirmek, milleti huzura kavuşturmak. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, bölgesinde ve dünyada saygınlığı olan bir ülkeyi yeniden inşa etmek. Bu söylediklerimize inanıyorsanız bize katılın. Akılcı bir ekonomi yönetimine inanıyorsanız bize katılın. Silivri korkusu olmadan konuşmak istiyorsanız bize katılın. Herkes için adalet istiyorsanız bize katılın. Barış Akademisyenleri görevlerine dönsün, Harp Okulu öğrencileri serbest kalsın diyorsanız bize katılın. Kurdu kuşu ormanı önemsiyorsanız bize katılın. Eğitim ve sağlık için daha fazla bütçe ayrılsın istiyorsanız bize katılın. Çocuklarınızı bu güzel ülkede görmek istiyorsanız bize katılın. 128 milyar doların kimlere nasıl satıldığını öğrenmek istiyorsanız bize katılın. Ödediğiniz verginin nereye harcandığını öğrenmek için bize katılın. İsraf haramdır, yolsuzluk haramdır, yandaş kayırmak haramdır diyorsanız bize katılın. Asgari ücreti açlık sınırına mahkum olmasın diyorsanız bize katılın. Aile destekleri sigortası olsun diyorsanız bize katılın. 3600 ek gösterge ve EYT sorunu çözülsün diyorsanız bize katılın. Çocuklarınızın geleceğini düşünüyorsanız bize katılın. Halkın alın teri beşli çetelere değil millete harcansın diyorsanız bize katılın.

"SÜLEYMAN ŞAH VATANA DÖNSÜN, TANK PALET KATAR'DAN ALINSIN DİYORSANIZ BİZE KATILIN"

"Bu ülkede barış, huzur, aş, iş istiyorsanız, uyuşturucu belasından şikayet ediyorsanız, baronlarla mücadele hak diyorsanız bize katılın. Kamuda liyakat olsun diyorsanız bize katılın. Herkesin inancına kimliğine yaşam tarzına saygı duyulmasını istiyorsanız bize katılın. Süleyman Şah Türbesi vatan toprağına dönsün, Tank Palet Katar'ın elinden alınsın diyorsanız bize katılın."

"GELİYOR GELMEKTE OLAN"

"Yepyeni tertemiz sayfa açmak, ülkemize çöken zifiri karanlığı aydınlığa kavuşturmak için görüşü, inancı, partisi fark etmeksizin bu ülkenin tüm onurlu insanların hakkını ne pahasına olursa olsun sonuna kadar savunacağım. Bu ülkeden çalınanları tavizsiz geri alacağıma milletimin huzurunda söz veriyorum."

Unutma... Ve unutma ve unutma geliyor gelmekte olan!

 

MİTİNG ALANI SAATLER ÖNCE DOLDU

Maltepe Miting Alanı'nda saat 18.00'de gerçekleştirilen mitingi için vatandaşlar saatler öncesinden alanı doldurdu. Miting için alana gelen vatandaşlar saat 14.00'ten itibaren alana alınmaya başladı. Miting alanına deniz yoluyla da yoğun katılım oldu.

SANAT CAMİASI "MİLLETİN SESİ" MİTİNGİNDE

Mitinge Edip Akbayram, Selda Bağcan, Metin Akpınar gibi sanat dünyasının önemli ismi de katılım gösterdi. Sanatçılar daha önce sosyal medya hesaplarından da mitinge davet çağrısında bulunmuşlardı.

EKREM İMAMOĞLU, MANSUR YAVAŞ VE DİĞER BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI MALTEPE'DE

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yanındaki farklı illerden gelen belediye başkanları alana deniz yoluyla katılım sağladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP'li diğer Büyükşehir Belediye Başkanları da miting için Maltepe'deydi.

KAFTANCIOĞLU'NA BÜYÜK DESTEK

Belediye Başkanları ve il başkanları tek tek platforma isimleri okunarak çağrıldı. Özellikle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu platforma çıktığında büyük bir destek vardı.

GEZİ AİLELERİ DE MALTEPE'DE

Mitinge Gezi Parkı aileleri de katıldı. Gezi tutukluları ve Gezi Parkı'nda yaşamlarını yitiren vatandaşların aileleri de platforma çıktığında büyük bir destek vardı.

SÖZ VATANDAŞLARDA

Mitingde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan önce Gezi ailelerinin yanı sıra vatandaşlar sırayla konuşma yaptı ve yaşadıkları sorunları anlattı. Vatandaşlar özellikle Türkiye'deki yabancılar ve ekonomi ile ilgili dert yandı. O esnalarda hükümete de büyük tepki vardı.