İstanbul'da hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu mu Murat Kurum mu kazanacak?

İstanbul'da hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu mu Murat Kurum mu kazanacak?

31 Mart yerel seçimlerine yaklaşılırken anket çalışmaları da hız kazandı. Asal Araştırma'nın yaptığı İstanbul anketine göre, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu, AKP'nin adayı Murat Kurum ve adaylarını henüz açıklamayan diğer partilerin oy oranları yüzde kaç?

2024 yerel seçimlerinde en çok merak edilen şehirlerin başında İstanbul gelirken, yarışın CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı ve AKP adayı Murat Kurum arasında geçmesi bekleniyor. Seçimlere 2,5 ay kala 'İstanbul'da hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu mu Murat Kurum mu kazanacak?' sorularına yanıt aranmaya başlarken, İstanbul için ilk yerel seçim anketleri de gelmeye başlad

İSTANBUL YEREL SEÇİM ANKETİ

Son olarak Asal Araştırma İstanbul seçim anketinin sonuçlarını paylaştı. Katılımcılara "Bu pazar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verirsiniz?" sorusunun yöneltildiği anket çalışmasında toplam 2 bin 500 kişiyle görüşüldüğü belirtildi.

EKREM İMAMOĞLU MU MURAT KURUM MU ÖNDE?

İstanbul yerel seçim anket sonuçlarına göre Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasındaki fark dikkat çekerken; ankette henüz adaylarının ismini açıklamayan DEM Parti ve İYİ Parti de yer aldı.

 

İşte İstanbul yerel seçim anket sonuçları...

Ekrem İmamoğlu: %36,4

Murat Kurum: %32,8

DEM Parti Adayı: %4,4

YRP Adayı: %3,8

İYİ Parti Adayı: %3,0

Diğer Parti Adayları: %3,4

Kararsızlar: %11,0

Oy kullanmayacağım: %5,2