
İşte Bülent Arınç'ın yalnızlığı...
2002-2007 yılları arasında 22. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı görevini yürüten son olarak da Cumhurbaşkanlığı'ndaki görevinden istifa ettirilen Bülent Arınç, TBMM Genel Kurulu'nun 23 Nisan Özel Oturumu'nu tek başına izledi.
2002-2007 yılları arasında 22. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı görevini yürüten. 2009-2015 yılları arasında; 61. ve 62. hükûmetlerde Başbakan Yardımcısı olarak yer alan. 2019 yılından beri üyesi olduğu Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulundan 24 Kasım 2020 tarihinde istifa ettirilen Bülent Arınç, ilk defa 1995 Türkiye genel seçimlerinde Refah Partisi Manisa milletvekili olarak meclise girdi ve aralıksız olarak 19,5 yıl boyunca milletvekili olarak görev yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisinin kurucularındandır.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında toplanan genel kurula Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları katıldı.
T24'te yer alan habere göre eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç, 23 Nisan Özel Oturumu'nu büyükelçi ve diplomatlara ayrılan bölümde tek başına izledi.
Oturuma, misyon şefleri ve yargı üyelerinden kimse katılmadı.