İşte CHP'nin yeni, genç ve dinamik ekonomi kadrosu! Kimler gitti, kimler geldi?

İşte CHP'nin yeni, genç ve dinamik ekonomi kadrosu! Kimler gitti, kimler geldi?

CHP 38. Olağan Kurultay'da PM'ye seçilen ve ekonomi kadrosunda yer alan önemli isimler dikkat çekti. Peki, CHP'nin ekonomi kadrosunda yeni yüzler kimler?

CHP 38. Olağan Kurultay'ı sona erdi. Delege, 'değişim' dedi, Özgür Özel yeni genel başkan seçildi. Kurultay'da Özel'in çalışma ekibi de belli oldu.

Parti Meclisi (PM) seçimlerinde genç, dinamik ve önemli isimler yer aldı. 

Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik koşullar nedeniyle, CHP'nin kötü ekonomiye karşı nasıl tavır takınacağı, buna bağlı olarak ekonomiden sorumlu yeni isimlerin kim olduğu da merak konusuydu.  

Peki, CHP'nin ekonomi kurmayları arasında gidenler ve gelenler kimler? 

CHP'de Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Faik Öztrak, Bülent Kuşoğlu ve Lale Karabıyık dönemi sona erdi. Uzun süredir görevde olan bu isimlerin yerlerine daha genç ve daha dinamik isimler yer aldı. Peki o isimler kimler?

CHP'DE EKONOMİ ONLARA EMANET

ekran-goruntusu-2023-11-07-174321.png

Selin Sayek Böke: Ekonomi profesörü, akademisyen, ekonomist ve siyasetçi. 2014'ten beri CHP'de siyaset yapan Böke, bu dönemde Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, CHP Genel Sekreterliği ve Parti Sözcülüğü yaptı. 2020-2023 yılları arasında CHP Genel Sekreteri olarak görev yapan Böke, seçim sonrasında MYK üyeliğinden ve genel sekreterlikten istifa etti.

ekran-goruntusu-2023-11-07-174304.png

Yalçın Karatepe: İktisat profesörü ve akademisyen. Karatepe, uzun yıllar Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğretim üyeliği, 2012-2015 yılları arasındaysa Mülkiye'de dekanlık yaptı. Siyasete yeni katılan 59 yaşındaki Karatepe, Özgür Özel tarafından Bilim, Kültür, Sanat Platformu çatısı altında özel kontenjanla CHP Parti Meclisi'ne dahil edildi.

ekran-goruntusu-2023-11-07-174237.png

Volkan Demir: Muhasebe ve finansman profesörü ve akademisyen. Demir, 2004'ten itibaren Galatasaray Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Halen Galatasaray Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı olarak görev almaktadır. Siyasete yeni katılan Demir, Özgür Özel tarafından Bilim, Kültür, Sanat Platformu çatısı altında özel kontenjanla CHP PM'ye dahil edildi.