İşte Erdoğan'ın Akşener'in önünü kesme planı

İşte Erdoğan'ın Akşener'in önünü kesme planı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘İnşallah AK kadınlarımız 81 vilayette 3 Kasım 2019’da zaferini ilan ederek yeni bir değişim, dönüşümü ortaya koyacaktır” dediği AKP’li kadınların sahaya çıkmasında Akşener etkisi olduğu kaydedildi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün partisinin TBMM grubunda yaptığı konuşmada, “İnşallah AK kadınlarımız 81 vilayette 3 Kasım 2019’da zaferini ilan ederek yeni bir değişim dönüşümü ortaya koyacaktır” dedi. Erdoğan’ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in önünü AKP’li kadınlarla kesmeyi planladığı belirtildi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, ‘Seçimin şifreleri’ başlığıyla bugün yayınlanan köşe yazısında, AKP’nin başarısında kapı kapı dolaşıp oy toplayan kadınların katkısının büyük olduğunu belirterek, “AK Partili kadınların sahaya çıkmasının bir etkisi de Meral Akşener konusunda kendini gösterecek. Belli ki Erdoğan, Akşener’in önünü ‘Ak Kadınlar’la kesmeyi planlıyor” ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın grup toplantısındaki konuşmasını değerlendiren Selvi, “Erdoğan, ‘Şimdi önümüzde yeni bir imtihan var’ dedi, herkes kulak kabarttı. Erdoğan, ‘Hizmet konusunda rüştünü ispat eden AK Parti, ülkemizin yönetim sistemini değiştirmek konusunda da aynı başarıyı göstermek zorundadır. Bu nedenle 2019 seçimleri en az 3 Kasım seçimleri kadar önemli olacaktır’ deyince basın locasında, “Seçim startını verdi” değerlendirmeleri yapılmaya başlandı. “Bütün yollar Roma’ya çıkar” hesabı, Erdoğan cephesinde bütün hesaplar 2019 seçimlerine göre yapılıyor” diye yazdı.

Sorun çıkarmadan çekilmeyi bilenler o listeye girebilir

Buna göre, Erdoğan’ın, 2019 vurgusuyla bir anlamda seçim startını verirken, diğer yandan da 2018’de erken seçime gidilmeyeceğini deklare etmiş olduğunu belirten Selvi, şunları aktardı:

“Erdoğan’ın son mesajı da istifa ettirilen belediye başkanlarıyla ilgiliydi. “Ayrılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kimse gücenmeyecek. AK Parti ailesi öyle büyük bir ailedir ki herkese her an, her yerde ihtiyaç duyulabilir” dedi. Belli ki sorun çıkarmadan çekilmeyi bilen isimlerin bir kısmını 2019 seçimlerinde milletvekili listelerinde görebileceğiz.”