İşte Gökçek'ten geriye kalan alt yapı! ABB: "Bu kente bıraktığınız kirli siyaset..."

İşte Gökçek'ten geriye kalan alt yapı! ABB: "Bu kente bıraktığınız kirli siyaset..."

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, "Ankara'nın altyapısı bu halde" diyerek Gökçek döneminden arda kalanları gösterdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, son günlerdeki sağanak yağışlar sonrası yaşanan "mazgal temizliği" tartışmaları hakkında bugün açıklama yaptı. 

"İKİ KAT FAZLA ALT YAPI ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ"

Gültekin, sosyal medya hesabında, 3 Kasım 2021'de İstanbul Yolu ile Anadolu Bulvarı'nın kesiştiği noktada çekilen balçıkla dolu bir mazgalın fotoğrafını yeniden paylaştı. Gültekin, "ABB, Sayın Mansur Yavaş döneminde, soluksuz artan giderlere rağmen iki kat fazla altyapı çalışması gerçekleştirdi" dedi.

Gültekin'in sosyal medya hesabında dokuz görselle birlikte yaptığı paylaşımlar şöyle:

"MAZGAL SİYASETİ"

"Bu paylaşımı 2021 yılının kasım ayında yapmıştım. Maalesef Başkent Ankara'nın altyapısı bu halde. Balçık, çamur, eski hatlar... İşte 'mazgal siyaseti' yaparak üstünü örtmeye çalıştıkları 23,5 yıllık eski yönetimin altyapı politikasının açığa çıkmış hali bu."

"VATANDAŞA PAHALI SU SATIP CİPLER ALDILAR"

"Vatandaşa pahalı su satıp buradan elde edilen gelirlerle helikopter, uçak, cipler aldılar. Milletin parasıyla... ASKİ'nin görevi altyapı yapıp temiz su temini sağlamak mı, yoksa böyle atıl işlere para harcamak mı?

"BU İHMAL Mİ İHANET Mİ?"

"Derelerin üzerini kapatıp imara açanlar... Yerin altında bile derelerin yönünü değiştirenler... Emsallerle oynayıp gökdelenler dikenler... Müteahhitlerin gözü doymaz para hırslarına hizmet edenler... Bu ihmal mi, ihanet mi?"

 

"BENTLERİN, DERELERİN KENTİ"

"Ankara... Bentlerin, derelerin kenti... İşte o derelerin bugünkü halleri... Buraların imar planlarının ne zaman yapıldığını tahmin ediyorsunuzdur. Sonuçlarını hep birlikte yaşadık. Bunlar unutuldu sanıyorlar."

"BU REZİLLİĞİ ÖNLEMEK İÇİN YAĞMUR SUYU ÇALIŞMASI YAPILDI"

"İşte bu rezilliği ve kötü sonuçlarını önlemek için Ankara Büyükşehir Belediyesi, 102 noktada yağmur suyu çalışması yaptı. Karşılaştırmalı olarak ele aldığımızda ABB, Sayın Mansur Yavaş döneminde, soluksuz artan giderlere rağmen iki kat fazla altyapı çalışması gerçekleştirdi."

"KAYBOLAN YILLARI KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

"Başkent'te hala asbestli (kanserojen) içme suyu boruları varken, Başkent'te hala köylerde lağım açıktan akıyorken cip, uçak, helikopter alanlar... Sizin bıraktığınız kötü mirası temizleyip kentimize kaybolan yıllarını geri kazandırmak için çalışıyoruz."

"MAZGALLAR TEMİZLENDİ, UCUBE İŞLERİNİZİ TEMİZLEMEK ZAMAN ALIYOR"

"Ankara'nın acil tüm altyapı projelerini birer birer hayata geçirmeye devam ediyoruz (Kırmızılar biten/yapımı devam eden projeler). 'Mazgallar temizlenmedi' diye çığırtkanlık yapanların, trol çetelerinin ve bunların kalemşörlüğünü yapan sözde gazetecilerin meşrebini biliyoruz. Mazgallar temizlendi, ancak bu kente miras bıraktığınız kirli siyaseti ve ucube işleri temizlemek biraz zaman alıyor."