İşte İstanbul'da son durum!

İşte İstanbul'da son durum!

Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışından en çok İstanbul etkilendi. Hayatın durduğu şehir İstanbul'da toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına müsaade edilmeyeceğini Vali Yerlikaya duyurdu.

Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışından en çok İstanbul etkilendi. Hayatın durduğu şehir İstanbul'da toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına müsaade edilmeyeceğini Vali Yerlikaya duyurdu.

ist-1.jpg

Yoğun kar yağışı ve buzlanma İstanbul'u etkisi altına almaya devam ediyor. Dün aniden bastıran kar yağışı sonrası araçlar yolda kalmış, uzun araç kuyrukları oluşmuş, toplu taşımada ise yığılmalar meydana gelmişti.

Bazı bölgelerde vatandaşlar evlerine güçlükle vardı. Araçlar yolda kaldı, toplu taşıma araçları yetersiz kaldı.

İstanbul'da bu konuda önlemler de alınmaya başlandı. 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, saat 13.00'a kadar İstanbul'da toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına müsaade edilmeyeceğini duyurdu.

TEM İSTOÇ Mevkiinde kar esareti sürüyor

TEM Otoyolu İSTOÇ mevkiinde kar esareti dün geceden beri devam ediyor. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu yolda trafik durmuş durumda. Yol adeta buz pistine döndü.

Trafiğin durduğu yolda aküsü biten bir aracın sürücüsü başka bir araç sürücüsünde yardım isteyerek aküsünü şarj etmeye çalıştı. 

Duran trafikte beklemekten sıkılan bazı sürücülerin ise araçlarından inerek kısa yürüyüşler yaptığı görüldü.

ist-5.jpg

İstanbul yaya kaldı

İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle İstanbul Valiliği tarafından saat 13.00'a kadar özel araçların trafiğe çıkması yasaklandı. İşe gitmek zorunda olan vatandaşlar ise yürümeyi tercih etti. Ara sokaklardan çıkanlar, toplu taşıma ve taksiye yöneldi. Özel araçlarını çıkaramayan vatandaşlar ise yürüyerek toplu taşımaya ulaşmaya çalıştı. Kağıthane'de kimi taksiye binerken kimi de metrobüs ile işe gitmeye çalıştı.

Otobüs duruklarında yoğunluk

İstanbul'da dün etkili olan yoğun kar yağışının ardından trafik ve toplu taşıma durma noktasına geldi. D-100 Karayolu'nun Edirne istikameti, uzun süreli trafiğe kapandı. Trafikte saatlerce kalan sürücüler, araçlarını yol kenarlarına bırakıp evlerine gittiler.

ist-3.jpg

Bu sabah işe gitmek için toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda kalanların, Yenibosna otobüs durağında yoğunluk oluşturduğu görüldü. Vatandaşlar, İETT otobüslerine binmek için adeta birbiriyle yarıştı.

ist-4.jpg

Validen çağrı geldi

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İstanbul halkına bir çağrı yaptı ve "Kıymetli Hemşehrilerim, Karla mücadelemizin etkin şekilde sürdürülmesi için, Otoyol ve D-100’de park edilmiş özel araçların, sahipleri tarafından kaldırılması gerekmektedir. Lütfen araçlarımızı bulundukları yerden süratle kaldıralım." dedi.