İşte Özgür Özel'in Almanca konuşması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Berlin’de Alman Sosyal Demokrat Partisi SPD'nin kongresinde Almanca konuşma yaptı.

İngilizce ve Almanca dillerini bilen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Berlin’deki Alman Sosyal Demokrat Partisi SPD'nin kongresinde konuşmasını Almanca olarak yaptı.

ekran-goruntusu-2023-12-10-120645.png

"Türkiye’nin AB’ye tam üyelik hedefinin reel politik gelişmelere kurban edilmesine müsaade etmeyeceğiz" diyen Özel'in Almanca yaptığı konuşma şu şekilde:

ekran-goruntusu-2023-12-10-120650.png

"KRİTİK BİR ZAMAN DİLİMİ"

"SPD’nin bu kongresi, Avrupa ve tüm dünya açısından oldukça kritik bir zaman diliminde gerçekleşiyor. Bizler de CHP olarak, kurultayımızı bir ay önce gerçekleştirdik. Partimizin ve ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, tam 100 yıldır demokrasi ve sosyal adalet için mücadele eden partimizde, yol arkadaşlarımla beraber değişim diyerek görevimizi devraldık"

ekran-goruntusu-2023-12-10-120654.png

"DÖNÜM NOKTASI"

Tüm dünyanın bir "dönüm noktasında" olduğunu belirten Özel, "Sayın Şansölye Olaf Scholz, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden sonra 'Zeitenwende' (dönüm noktası) ifadesini kullanmıştı. Avrupa ve dünyada gerçekten bir dönüm noktasındayız. Kıtamız, bölgemiz ve tüm dünya önemli sınamalarla karşı karşıya. Çatışmalar, savaş ve terörün gölgesinde yaşanan insanlık dramları, neoliberal sistemin doğurduğu ekonomik sorunlar, sosyal adaletsizlikler, toplumsal cinsiyet eşitsizlikleri, ırkçılığın ve aşırı sağın yükselişi, göç krizi, küresel iklim krizi... Tüm bu sorun ve tehlikeler eş zamanlı olarak karşımıza çıkıyor, birbirlerini besliyor" dedi.

ekran-goruntusu-2023-12-10-120707.png

Özel'in Almanca yaptığı konuşma sosyal medyada da gündem oldu.