İşte "son seçimim" diyen Erdoğan'ın tekrar aday olabilmesinin tek yolu! Bakan Tunç açıkladı

İşte "son seçimim" diyen Erdoğan'ın tekrar aday olabilmesinin tek yolu! Bakan Tunç açıkladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerel seçimler öncesi kullandığı "son seçimim" mesajını değerlendirdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimler öncesinde "31 Mart benim finalim", "son seçimim" şeklindeki ifadelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"MECLİS, ERKEN SEÇİM KARARI ALIRSA TEKRAR ADAYLIK YOLU AÇILIR"

Erdoğan'ın mevcut Anayasa'nın getirdiği şartlara vurgu yaptığını söyleyen Tunç, TBMM'nin erken seçim kararı alması halinde, Erdoğan için tekrar adaylık yolu açılabileceğini söyledi. 

"BAKALIM DAHA ÇOK ZAMAN VAR"

Tunç, "Cumhurbaşkanı, mevcut Anayasa'nın getirdiği şartlara vurgu yaptı. Meclis'in erken seçim kararı alması durumunda, Erdoğan için tekrar adaylık yolu açılabilir. 116. maddenin ikinci fırkasında, Bozdağ'ın da bahsettiği gibi, o durumda 3. dönem için adaylık yolu açılır. Bakalım, daha çok zaman var" diye konuştu. 

EYLEM TOK VE OĞLU HAKKINDA İADE TALEBİ 

Kullandığı arabayla yol kenarındaki ATV tipi araçlara çarparak bir kişinin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C. ve annesi yazar Eylem Tok için ABD'ye yapılan iade talebine yönelik de konuşan Tunç, "ABD'den cevap geldi, istenen belgeleri tamamladık" dedi. 

Tunç, dosya kapsamında dün 2 gözaltı gerçekleştiğini bildirdi.