İşte TBMM açılışına davet edilen tek isim

İşte TBMM açılışına davet edilen tek isim

Türkiye Büyük Millet Meclisi, bugün 2 aylık aranın ardından özel oturum ile toplandı. Daha önce yapılan açıklamalarda korona virüs nedeniyle kimsenin davet edilmeyeceği belirtmişti. Yapılan toplantıda tek davetlinin Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim olması, Azerbaycan'a destek mesajlarını tazeledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi bugün özel oturum ile toplandı. 2 aylık aranın ardından toplanan meclisin en önemli konularından biri, süresi dolacak Irak ve Suriye tezkeresi olacak. Daha önce de yapılan açıklamalarda meclise kimsenin davet edilmeyeceği açıklanmıştı.

DESTEK MESAJI VURGULANDI

Geçen hafta sonu Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırısı sonucu sivil vatandaşlar hayatını kaybederken, Türkiye masada ve sahada Azerbaycan'ın yanında olacağını söylemişti. Bu açıklamanın ardından toplanan meclisteki tek ziyaretçi ise Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim oldu. Böylece Meclis Genel Kurulu partilerin ortak imzasıyla Ermenistan'ı kınama bildirisinden sonra yasama yılı açılışında da destek mesajını bu özel davetle vurguladı.