İttifakta kriz çıkaracak son anket sonucu: Erdoğan'a büyük rest

İttifakta kriz çıkaracak son anket sonucu: Erdoğan'a büyük rest

İstanbul Ekonomi Araştırma son anket sonucu paylaştı. Son anket sonuçları verisine göre, Cumhur İttifakı 50+1'i aşamıyor. AK Parti'nin oyu erirken Erdoğan'ın karşısında en yüksek oyu Yavaş alıyor.

İstanbul Ekonomi Araştırma (İEA) tarafından ocak ayı Türkiye Raporu yayımlandı. Ülkenin genel gidişatıyla ilgili raporda, vatandaşların yarısı “endişeli” olduğunu söyledi. “Gençlerin yarısından fazlası ülkenin genel gidişatından endişeli” değerlendirmesinin yapıldığı raporda, “En güvenilmeyen kamu kurumlarının” Merkez Bankası ve TÜİK olduğu kaydedildi. Raporun siyaset başlığı altında son anket sonuçları yer aldı. Son anket sonucu verisine göre ise Cumhur İttifakı’nın yüzde 50+1’i aşamadığı ortaya konuldu.

Son anket sonucu: En güvenilmeyen kurumlar Merkez Bankası ve TÜİK
Raporda, TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer’in “Bir yanlışa imza atarsam 84 milyonun hakkını yemiş olurum” açıklamasına karşın “en güvenilmeyen ikinci kurum” olduğu belirtildi.  Enflasyon oranlarıyla ilgili kuruma eleştiriler getirildiği ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kuruma yapmak istediği ziyaretin engellendiği anımsatılan raporda, “Bu ayki anketimizde katılımcılarımıza ilk defa TÜİK’e güvenip güvenmediklerini sorduk ve bu kuruma güvenenlerin oranı sadece yüzde 31 çıktı” bilgisine yer verildi.

Cumhur İttifakı yüzde 50+1 çoğunluğunu sağlayamıyor
Raporda, son anket sonuçları da yer aldı. Katılımcılara, “Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu yönetildi. Son ankette kararsızlar dağıtıldığında AK Parti’nin oyu yüzde 32, CHP’nin oyuyüzde 25, İYİ Parti’nin oyu yüzde 15, HDP’nin oyu yüzde 9 ve MHP’nin oyu yüzde 8.5 olarak çıktı. Son anket sonuçları verisine göre, böylece Cumhur İttifakı’nın yüzde 50+1 çoğunluğunu sağlayamadığı görüldü.

Erdoğan'a karşı en yüksek oyu Mansur Yavaş alıyor
Son anket sonucu verisinden bir diğer çarpıcı sonu ise Cumhurbaşkan Erdoğan’ın oy oranı oldu. Ankette, “Bu pazar seçim yapılsa Erdoğan’ın oyu yüzde 37,5 - 40 band aralığında çıktı. Raporda, Erdoğan’ın muhtemel rakiplerinin oy oranları ise dikkat çekti. Araştırmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a rakip olması durumunda en düşük oy oranına sahip oldu. En yüksek oy oranına ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ulaşıyor değerlendirmesi yapıldı.