İYİ Parti, CHP'nin 'Anayasa Mitingi'ne katılacak mı? Kürşad Zorlu'dan açıklama

İYİ Parti, CHP'nin 'Anayasa Mitingi'ne katılacak mı? Kürşad Zorlu'dan açıklama

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AYM-Yargıtay arasındaki hukuk krizi üzerine 14 Ocak'ta Anayasa Mitingi kararını duyurmuştu. Peki, İYİ Parti bu mitinge katılacak mı?

AYM'nin TİP'in tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay için iki kez hak ihlali kararı vermesine rağmen Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin bu kararı tanımaması üzerine yaşanan kriz nedeniyle CHP, miting kararı almıştı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptığı açıklamada 14 Ocak Pazar günü saat 13.00'de Ankara Tandoğan'da 'Anayasa Mitingi' düzenleyeceklerini duyurmuştu. 

İYİ PARTİ, CHP'NİN ANAYASA MİTİNGİNE KATILMAYACAK

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan CHP’nin ‘Demokrasi, adalet ve hukuk’ diyerek çağrı yaptığı Anayasa Mitingi’ne partilerinin katılıp katılmayacağını açıkladı. Zorlu, "İki başlıklı bir çağrıydı, CHP TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağrıydı. Biz imza vermedik ama oturuma katılacağız. Mitinge ile katılmayacağız" dedi.

"İSTANBUL VE ANKARA ADAYLARIMIZI BU AY AÇIKLAYACAĞIZ"

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "İstanbul ve Ankara adaylarımızı bu ay bitmeden açıklayacağız. İstanbul adayımızı açıkladıktan sonra İstanbul’da güzel bir rekabet olacak." ifadelerini kullandı.