İYİ Parti İstanbul adayı Buğra Kavuncu istifa etti

İYİ Parti İstanbul adayı Buğra Kavuncu istifa etti

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve İYİ Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerindeki İBB adayı Buğra Kavuncu, partisindeki görevinden istifa etti.

Yerel seçimlerde CHP büyük bir zafer kazanırken, seçimlere hür ve müstakil giren İYİ Parti umduğunu bulamadı. Türkiye genelinde yüzde 3.77 oy oranı ile 6. parti olan İYİ Parti'de Genel Başkan Meral Akşener seçimli olağanüstü kurultaya gitme kararı aldı.

İYİ Parti'de istifalar da gelmeye başladı. Seçim günü Bilge Yılmaz'ın istifası yaşanırken, şimdi de İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve İBB adayı Buğra Kavuncu,  partisindeki görevinden istifa etti.

Kavuncu X hesabından istifasını şu sözlerle duyurdu:

"31 Mart yerel seçim sonuçları gösterdi ki; büyükşehirlerde yarış genelde iki parti arasında geçmiş ve seçmen istediği adaya oy vermekten çok, istemediği parti ya da aday kazanmasın diye karşısındaki en güçlü adaya yönelmiştir. Bir diğer durum ise daha önce ittifak yapılan İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana gibi büyükşehirlerin birçoğunda parti aidiyeti neredeyse yok olmuştur. İttifak sisteminin, büyük partileri güçlendirirken oy oranı biraz daha az partileri erittiği aşikardir. Katı bir ideolojik görüşü olmayan, makul ve hayatın gerçekleriyle yüzleşerek ona göre politika belirleyen, merkeze konumlanacak bir partinin varlığını devam ettirmesi için yerel yönetimlerde iddia ortaya koyması önemlidir. Aksi halde başka bir partinin aparatı haline gelme riskini taşımaktadır. Seçim sonuçları bunu bir kez daha tescil etmiştir." 

1-001.jpg2-001.jpg3.jpg