İYİ Parti'den AKP'ye geçen Nebi Hatipoğlu'nu Banker Bilo'daki Maho Ağa'ya benzetti

İYİ Parti'den AKP'ye geçen Nebi Hatipoğlu'nu Banker Bilo'daki Maho Ağa'ya benzetti

İYİ Parti'den ayrılarak AKP'ye geçen Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu için Banker Bilo filmindeki Maho Ağa benzetmesi yapıldı.

İYİ Partili Hasan Toktaş, 'bindiğim arabadan inmem', 'niye AKP'ye geçeyim' diyen ancak yakın zamanda İYİ Parti'den ayrılıp AKP'ye geçen Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nu 'Banker Bilo' filmindeki 'Maho Ağa' karakterine benzettiğini söyledi.

50 MİLYON DOLAR İDDİASI

Hatipoğlu, İYİ Parti'den ayrılıp AKP'ye geçmiş bu transferin ardından İYİ Partili Hasan Toktaş, "Hatipoğlu transfer ücretini peşin almıştır. 1,3 milyar TL yani yaklaşık 50 milyon dolar" demişti.

"GIRTLAĞIMIZDAN HARAM LOKMA GİRMEMİŞTİR"

TBMM Genel Kurulu'nda Nebi Hatipoğlu’nun İYİ Parti’den AKP'ye katılması bir kez daha gündem oldu. Hatipoğlu, kendisi hakkındaki iddiaları yanıt vermek için kürsüye geldi.

"Şirketin aldığı teşvik, siyasi herhangi bir yanı yoktur. 3 kuşaktır ne ailem ne de ben devletimin bir kuruşuna göz dikmemiştir, gırtlağımızdan haram lokma girmemiştir, bundan sonra da girmeyecektir" diyen AKP'li Hatipoğlu, Meclis kürsüsünün iftira ve yalan siyasetine alet edilecek yer olmadığını söyleyerek, "Benim partinizden istifa etme nedenim, bugün ayyuka çıkan rezil dedikodulardır, iftira siyasetinizdir" ifadelerini kullandı.

"BANKER BİLO FİLMİNDEKİ MAHO AĞA KARAKTERİNİ HATIRLATIYORSUNUZ"

Nebioğlu kürsüden indikten sonra sataşma nedeniyle söz isteyen İYİ Parti Milletvekili Hasan Toktaş, "İddialar iftira ise bunun bir devlet kurumu olan KAP üzerinden atıldığını" söyledi.

Hatipoğlu'nu "Banker Bilo” filmindeki “Maho Ağa” karakterine benzeten Toktaş, "Sayın Hatipoğlu 'Parayı peşin vermiyorlar' diyor. Ne fark eder? Bazen transferler vadeyle de ödenir. Siz bize neyi hatırlatıyorsunuz, biliyor musunuz? Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerinden Şener Şen ve İlyas Salman’ın başrolünde oynadığı 'Banker Bilo' filmindeki 'Maho Ağa' karakterini hatırlatıyorsunuz. Para için her şeyi yapan, arkadaşını dolandıran, haksız kazanç elde eden ve filmin sonunda duvara toslayan Maho Ağa, kendisine hesap soran Bilo’ya şöyle der: 'Bilo, yaptım, yaptım ama bir sor bakalım, niye yaptım?' Biz sana niye yaptığını sormuyoruz çünkü her şey ortada, neden yaptığını biliyoruz" diye konuştu.