İYİ Parti’den, CHP ile görüşmeyin talimatı mı gitti? Yurt Gazetesi Yazarı Abdullah Ağırkan İYİ Partili yöneticilere sordu

İYİ Parti’den, CHP ile görüşmeyin talimatı mı gitti? Yurt Gazetesi Yazarı Abdullah Ağırkan İYİ Partili yöneticilere sordu

İYİ Parti’nin yerel seçimde CHP ile işbirliğini reddetmesinin ardından, teşkilatlara “el altından görüşme” yapılmaması için yazı gönderildiği iddia edildi. Yurt Gazetesi Yazarı Abdullah Ağırkan, iddiaları İYİ Partili isme sordu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, CHP’nin ittifak teklifini reddetmesinin ardından, İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu'nun il ve ilçe başkanlıklarına bir yazı gönderdiği iddia edildi. 

İddiaya göre yazıda “bazı siyasi partilerin il ve ilçe başkanlıklarından gelecek seçim ittifakına ilişkin görüşme, istişare gibi bir araya gelme tekliflerinin açık ve net bir şekilde reddedilmesi büyük önem taşımakta” ifadesi yer aldı.

Yurt Gazetesi Yazarı Abdullah Ağırkan, bu iddiaları İYİ Partili yöneticilere sordu. 

"İYİ Parti teşkilatlardan-örgütlerden sorumlusu başkan yardımcısı Buğra Kavuncu’nun gönderdiği iddia edilen iletide tüm yerel temas-ittifak vb kesin kez reddedilmesi istenmiş deniyor…" ifadelerini kullanan Ağırkan, şu ifadeleri kullandı: 

Konuya dair görüştüğüm İYİ Partili genel merkez yöneticisi ve öncesinde görüştüğüm İstanbul il yöneticisi kesinlikle böyle bir talimat -genelge vb. yok dedi. Ancak AKP’li ilçelerin görüşme talepleri ve bu taleplerin görüşme esnasında “algı operasyonu için görsellerin kullandığı için! Gelen talepleri reddedin denildiği yönünde mesaj var denildi.

Öte yandan Buğra Kavuncu’nun bu mesajının-talimatın merkezinde Zafer Partisi'nin olduğu ifade ediyor… !

Yani anlaşılan İYİ Parti tüm siyasi ittifakları vb. ret edin noktasında. CHP noktasında özel bir durum yok. Ancak zaten cumhur ittifakı devam ediyor ve bu noktada bir talep vb. olasılığı da görünürde yok…