İYİ Parti'den flaş HDP Açıklaması!

İYİ Parti'den flaş HDP Açıklaması!

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'dan HDP ile ittifak tartışmalarına net bir cevap geldi.

tv100'de  Pınar Işık Ardor'un sunduğu Pazar Siyaseti programına konuk olan İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan HDP ile ittifak olurmusunuz sorusuna çok sert cevap verdi.

Lütfü Türkkan, "İYİ Parti HDP ile ittifak yapmayacak. Bunu genel başkanımız da daha önce 40 defa söyledi. CHP de böyle bir ittifak yapmaz biz de CHP ile bağlarımızı koparmayız. HDP'nin de böyle bir ittifak isteği yok." iafdelerini kullandı. 


Pınar Işık Ardor'un 'HDP meşru mu?' sorusunu yanıtlayan İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan, "HDP Grup Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş beyefendi meclisi yönetiyor. Ben söz alıyorum, söz istiyorum, o bana söz veriyor. AK Parti Grup Başkanvekili de istiyor, MHP Grup Başkanvekili de istiyor. Meclisi yöneten bir meclis başkanvekili var. Bir meşruiyeti var doğru mu? Eğer meşru değilse biz niye ondan izin istiyoruz. Sokaktaki adam olarak kabul etsek onu. Onu oradan indiririz aşağıya.

O bir meşruiyet kazanır. Bu adamlar devletin hazinesinden maaş alıyorlar. Altlarında makam arabaları var. Parti yardım hazineden yardım alıyor. Eğer kapatılacaksa kapatılana kadar meşruiyeti devam eder. AK Parti hakkında da kapatma davası açılmıştı, haksız bir davaydı bana göre. Siyasi suikasttı ama açılmış dava onların meşruiyetine gölge düşürmedi. Parlamentoda oldukları sürece meşruiyetleri devam etti. Aynı şey burada da geçerli." ifadelerini kullandı.