İYİ Parti’den incelemeye tepki: “Ne yapacaklarını şaşırdılar”

İYİ Parti’den incelemeye tepki: “Ne yapacaklarını şaşırdılar”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma açılması talebine, “Kimin elleri bağlı: Soruşturma açan mülkiye müfettişlerinin mi İmamoğlu’nun mu? Ne yapacaklarını şaşırdılar” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma açılması talebine, sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Özkan, “Kimin elleri bağlı: Soruşturma açan mülkiye müfettişlerinin mi İmamoğlu’nun mu? Ne yapacaklarını şaşırdılar” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "Fatih Sultan Mehmet’in eşi Gülbahar Hatun’un türbesinde elleri arkasına bağlı bir şekilde gezinmek suretiyle saygısızlık yaptığı" ve "HDP'li belediyeleri ziyaret ederek görevini kötüye kullandığı, suçluyu övdüğü" iddialarıyla ilgili olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma açmak için İçişleri Bakanlığı'na başvurdu. İçişleri Bakanlığı da söz konusu iddialarla ilgili olarak müfettiş görevlendirerek öninceleme başlatarak İmamoğlu'nun ifadesini almak için harekete geçti.

İYİ Parti'nin İBB Meclis Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile yaşananlara tepki gösterirken, "Kimin elleri bağlı: Soruşturma açan mülkiye müfettişlerinin mi İmamoğlu’nun mu? Ne yapacaklarını şaşırdılar” dedi.

iyi-parti-tepki.jpg