İYİ Parti'den istifa ederek AK Parti'ye katılmıştı! '50 milyon dolar transfer ücreti aldı' iddiası ortalığı karıştırdı

İYİ Parti'den istifa ederek AK Parti'ye katılmıştı! '50 milyon dolar transfer ücreti aldı' iddiası ortalığı karıştırdı

İYİ Parti'den istifa ederek AK Parti'ye katılan Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu ile ilgili İYİ Parti'den şok suçlama geldi. Yİ Parti Milletvekili Hasan Toktaş, "Nebi Hatipoğlu transfer ücretini peşin almıştır, bu belge 50 milyon dolar" dedi.

 İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Hatipoğlu'nun hissedarı olduğu şirketin 1,3 milyar lira "teşvik" aldığını ileri sürerek, "Hatipoğlu transfer ücretini peşin almıştır, bu belge 50 milyon dolar" dedi. Nebi Hatipoğlu'ndan suçlamalara cevap gecikmedi. 

TRANSFERE MUSTAFA VARANK ARACI OLDU

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Bir siyasi rüşvet ve siyasi yozlaşma hikâyesi anlatacağım” diyerek Nebioğlu'nun AK Parti'ye geçişiyle ilgili bir dizi iddiada bulundu. İdris Nebi Hatipoğlu’nun AK Parti’ye geçişinde Bursa Milletvekili Mustafa Varank’ın arabulucu olduğunu iddia eden Toktaş şöyle devam etti:

“Sayın Varank, benim gibi Bursa milletvekilidir. Bugüne kadar henüz bizlerle doğru dürüst merhaba etmemişken nedense 26 Eylül günü Sayın Hatipoğlu’nu Eskişehir’deki fabrikasında ziyaret etmiştir. Masumane olduğu zannedilen bu ziyaretin tesadüf olmadığını elbette hissetmiştik. Bu ziyaret aslında, ara buluculuk faaliyetleri sonucunda Nebi Hatipoğlu 2 Kasım 2023’te partimizden istifa ederek bugün resmen AK Parti’ye katılmıştır." 

'TRANSFER ÜCRETİNİ 50 MİLYON DOLAR OLARAK PEŞİN ALMIŞ'

Nebi Hatipoğlu’nun AK Parti’ye geçişi için “Hatipoğlu transfer ücretini peşin almıştır" diyen Toktaş, şöyle devam etti:

“Elimde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nun yani KAP’ın bir belgesi var, ben bu belgeyi milletimizin takdirine sunuyorum. 24/3/2023 tarihinde güneş enerjisi camları yatırımıyla ilgili olarak 1 milyar 35 milyon TL ve bunun yüzde 25 artırılmasıyla ilgili stratejik teşvik belgesi başvurusu onuncu ayın 25’inde onaylanmıştır. Demek ki bugün sizin 'Hoş geldiniz!' dediğiniz Nebi Hatipoğlu transfer ücretini peşin almıştır. Aslında bu belge bir transfer belgesidir, aslında bu belge bir utanç belgesidir, bu belge 1,3 milyar TL yani yaklaşık 50 milyon dolar. Ünal Kaptan, Türkiye’de kaç futbolcu var bu bedelde, nasıl bir transferdir bu?"

BU DURUM UTANÇ VERİCİDİR

"Siyasi bir başarı elde etmişçesine belki de bugüne kadarki en pahalı transferinize bugün ‘Hoş geldiniz’ dediniz. Bu kapıdan henüz girmemiş, şu sıralara bakmaya utanacak birine bugün ‘Hoş geldiniz’ dediniz. Milletin parasıyla, bu garip milletin ödemiş olduğu vergilerle transfer bedelini ödediğiniz birisine “Hoş geldiniz” dediniz. Bu durum utanç vericidir, bu durum izaha muhtaçtır. Siyaseti bu denli yozlaştırmanızı büyük Türk milletinin takdirine bırakıyorum.”