İYİ Partili Tatlıoğlu: "Sayın Erdoğan; Amerika ve Avrupa liderlerini memnun etme projelerinin peşinde"

İYİ Partili Tatlıoğlu: "Sayın Erdoğan; Amerika ve Avrupa liderlerini memnun etme projelerinin peşinde"

İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Bursa İl Başkanlığı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Bursa İl Başkanlığı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tatlıoğlu; özetle şunları söyledi:

"YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI, HOLLANDA DIŞİŞLERİ BAKANI BİLİYOR AMA TBMM MENSUPLARI BİLMİYOR"

Türkiye’nin en önemli sorunların başında özellikle Sayın Erdoğan’ın ve çalışma arkadaşlarının yaklaşık son NATO zirvesinden bu tarafa üzerinde durduğu Afganistan ile ilgilidir. Ne yazık ki biz bu haberleri bu bilgileri yabancı basın mensuplarından ve yabancı basın birimlerinden alıyoruz. Reuters’den öğreniyoruz ki; Türkiye Avrupa Birliği liderlerine Afganistan ile ilgili taahhütlerde bulunmuş ve onlarda bundan çok memnun olmuşlar. Şimdi düşünebiliyor musunuz; Afganistan ile ilgili konu Türkiye’de siyasetin kendi içerisinde konuşulmamakta. Türkiye’nin neler taahhüt ettiğini ve neler konuşulduğunu Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias biliyor. Hollanda Dışişleri Bakanı, Başbakanı biliyor. Fransa Dışişleri mensupları biliyor. Ama TBMM mensupları bilmiyor. Ama Türkiye’de grubu bulunan bir partinin lideri Sayın Meral Akşener bilmiyor. Ana muhalefet lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bilmiyor. Ama Ankara’da bizim Dışişleri Bakanımıza hakaretler yağdıran Yunanistan Dışişleri Bakanı biliyor. Yunanistan Başbakanı biliyor. Nasıl bir politika üreteceğiz buradan biz.

"SAYIN ERDOĞAN; AMERİKA VE AVRUPA LİDERLERİNİ MEMNUN ETME PROJELERİNİN PEŞİNDE"

NATO çerçevesinde Aralık 2020’de bir tezkere geldi TBMM’ye ve 6 Ocak 2021’den itibaren 18 aylık izinli bir tezkere çıkardı TBMM. Ama bu NATO çerçevesinde bir teskereydi. Şimdi anlıyoruz ki; Türkiye’nin NATO’dan bağımsız bir hareketi var ve bununla ilgili görüşmeler var. Ve bununla ilgili taahhütler var ve bununla ilgili taahhütler konusunda Avrupa Birliği liderleri ile mutabakatlar var ama Türkiye’nin haberi yok. Böyle bir teskere çıkarılması zorunlu bu teskereyi görüşecek TBMM mensuplarının da haberi yok. Sayın Erdoğan; Amerika ve Avrupa liderlerini memnun etme projelerinin peşinde. Buna olan mecburiyetleri anlamış değiliz. Ve böyle bir Türkiye yönetimin kabul edebilmiş değiliz."

"HEM TÜRKİYE HEM MİLLETİMİZ 100 YILIN GERİSİNE DÜŞER"

Suriye ve Afganistan'dan Türkiye'ye yapılan göç dalgasına ilişkin Tatlıoğlu; şunları söyledi:

"Bu konuya iyi çalışmış bir siyasi parti olarak şunu da söyleyebiliriz; Suriye göçünün yüzde 5’i güvenlik nedeniyle geriye kalanını ekonomik nedenlere dayanıyor. Ve bu daha önce Halepçe katliamından kaçan ve Türkiye’ye sığınan Kürtlerin göçünden çok daha farklı bir tablo. Türk dış politikasının, Erdoğan ve Davutoğlu politikalarının zamanında büyük yanlışlarını millet olarak ve de Suriyeliler olarak karşılıklı olarak ödüyoruz. Burada devlet politikalarının kurbanı olan ve devlet politikalarının mağduru olan bireyleri suçlamak doğru değil. Türkiye 8 milyon göçmen ve 1,5 milyon da Afgan göçmen konuşuluyor ki bunu hazmedecek ve bunu entegre edebilecek güce sahip değil. Ve bu Türkiye’nin hiçbir savaş girmeden direncini düşürür. Böyle bir olay eğer biz bunu hızlı bir şekilde çözemezsek Türkiye iddialarının dışında kalır. Ve hem Türkiye hem milletimiz 100 yılın gerisine düşer. Tarihin gerisine düşer.

"VATANDAŞLARIMIZI AŞI OLMALARI KONUSUNDA SORUMLU DAVRANMALARI GEREKTİĞİNİ BELİRTİYORUZ"

Her bireyin aşı olması kalanlarımız için çok önemli. Aşı olmayan aşı olan pandemi olmuyor mu oluyor ama bu aşı olanların Covid’e yakalandığını göstermektedir ki; hayati bir sorun söz konusu değildir. Can ve ölüm sebebi olmamaktadır. O nedenle daha önce gerçekten aşı programını zamanında başlatamayan ve iyi bir program yapamayan Sağlık Bakanı’nı çok eleştirdik. Ama bugün de vatandaşlarımızı aşı olmaları konusunda sorumlu davranmaları gerektiğini belirtiyoruz ve aşı konusunda kalan vatandaşlarımızın en hızlı şekilde hareket ederek aşılarını tamamlaması gerektiğine inanıyoruz. Ve kamunun da Sağlık Bakanlığı’nın da bu konuda daha iyi bir farkındalık yaratması gerektiğine inanıyoruz."